PKC 2 Kampioen Reserve Ereklasse

23 juni 2013 door Pieter van den Berg
PKC 2 Kampioen Reserve Ereklasse

PAPENDRECHT - PKC 2 speelde zaterdagmiddag in de finale reserve Ereklasse tegen het Amsterdamse Blauw Wit 2, dat een voortvarende start kende en na zes minuten spelen een 4-0 voorsprong had gecreëerd. PKC 2 knokte zich daarna goed terug in de wedstrijd en sloot halverwege de eerste helft weer aan: 5-5. De afscheidnemende Tim van de Berg tekende met twee treffers op rij de eerste voorsprong voor de Papendrechters aan: 5-7 en via een afstandschot van Carmen de Heer werd het vervolgens 5-8 en waren de rollen binnen luttele minuten ineens helemaal omgedraaid.

Nu moesten de Amsterdammers laten zien, dat zij zich ook terug in een wedstrijd kunnen knokken, wat ook gebeurde; via 6-8 werd het 7-8. Vervolgens bleef PKC 2 deze minimale marge bewaren door vanaf dat moment weer goed mee te scoren: ruststand 9-10

Ook in de tweede helft bleef het verschil tussen beide ploegen klein. PKC 2 wist als eerste de korf te vinden en liep naar 9-12 uit, maar bij 13-13 waren de Amsterdammers weer langszij om daarna weer even voorsprong te pakken bij 14-13. Na de 14-14 door Esther Hendriks, namen de Papendrechters weer het initiatief over en liepen naar 15-19 uit. Dit bleek de beslissing, al spartelde Blauw Wit in de slotfase nog wel even tegen. Eindstand 17-19. 

Tekst: Ton de Vries
Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.