PKC verliest veldkorfbalfinale van Blauw Wit

23 juni 2013 door Pieter van den Berg
PKC verliest veldkorfbalfinale van Blauw Wit

PAPENDRECHT/DORDRECHT - Als apotheose op de Nationale Korfbal Dag in Dordrecht stond de finale tussen PKC en Blauw Wit op het programma, twee teams die eerder in dit seizoen al de nodige clashes met elkaar uitvochten. PKC opende de score, waarna het gelijk op ging in de eerste minuten: 1-1 en 2-2. Daarna nam Blauw Wit het voortouw en liep naar 2-4 uit, waarna PKC bij 4-4 weer langszij kwam. Blauw Wit behield voorsprong, PKC moest steeds proberen aan te haken. Een gemiste strafworp van Richard gaf de Amsterdammers, die wel uit hun aanval scoorden, weer lucht: 5-7. Via Nadhie en Laurens trok PKC het vervolgens weer gelijk: 7-7, om daarna het initiatief weer naar zich toe te trekken. Blauw Wit moest in die fase zien aan te haken; 8-7, 8-8, 9-8 en 9-9. Groter dan twee doelpunten verschil werd het niet: 11-9 voor PKC werd weer gecounterd: 11-10 en 11-11 zo'n 10 minuten nog te spelen tot de rust. De slotfase van de eerste helft was voor de Amsterdammers, die zich weer op voorsprong wisten te knokken bij 12-13 en 12-14 bij de rust.

Richard Kunst en Francy Crielaars zetten PKC in de beginfase van de tweede helft weer langszij de Amsterdammers, maar dit evenwicht van 14-14 hield maar kort stand. Blauw Wit oogde scherper en liep vervolgens uit naar 14-17 en via een wat makkelijk gegeven strafworp naar 14-18.

PKC probeerde aan te haken, 15-18, maar het liep allemaal niet echt soepel in die fase. Weer kreeg Blauw Wit, terecht nu, een strafworp en het verschil was weer vier: 15-19. Moeizaam knokte PKC zich weer wat dichterbij: 17-19, maar het lukte allemaal niet echt: weer Blauw Wit en het verschil van vier stond er weer: 17-21 om even later zelfs vijf te worden: 17-22. Het geloof aan Papendrechtse zijde leek weg te zijn, terwijl de Amsterdammers heersten en slim overtredingen uitlokten. Met nog 12 minuten te spelen stond er 17-23 op de teller en was de wedstrijd op papier wel gespeeld.

PKC probeerde het nog wel, 19-23, waarna Tom Kalkman kwam voor Rutger Sijstermans, maar toen PKC via Tom Kalkman ook nog een strafworp miste, leek het wel klaar zo'n vijf minuten voor tijd. In Papendrecht regende het op dat moment al pijpenstelen, in Amsterdam begon er een mooi zonnetje te schijnen. Het zat er simpelweg vandaag niet in voor PKC, dat haar meerdere moest erkennen in een stug Blauw Wit. Eindstand in Dordrecht: 22-25.

Tekst: Ton de Vries
Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.