Jeugdkerk The Maxx viert 10-jarig bestaan

20 juni 2013
Jeugdkerk The Maxx viert 10-jarig bestaan

PAPENDRECHT -  Jeugdkerk The Maxx viert op zondagmiddag 23 juni het tienjarig bestaan. De maandelijkse bijeenkomst zal dan extra feestelijk zijn, en geschikt voor alle leeftijden.

In mei 2003 werd jeugdkerk The Maxx voor het eerst gehouden in de aula van De Lage Waard aan de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht. “Het doel was, en is nog steeds, om jongeren bekend te maken met het evangelie en samen om het MAXXimale uit hun leven te halen”, vertelt voorzitter Marten Vogelaar.
 
“Daarnaast is het voor mij ook belangrijk dat ik hier mijn vrienden tegenkom. En ik heb hier ook nieuwe vrienden gemaakt”, vertelt Joshua de Vries. Samen met Shannon Roest, Lucas Lammers, Eric van der Ploeg en voorzitter Marten Vogelaar vormt hij het programmateam voor de jubileumviering.
 
Ze hebben een gevarieerd en aantrekkelijk programma samengesteld, met onder meer een bijdrage van opkomend aanbiddingsleider Amanda Lock, die een paar weken geleden op de EO-Jongerendag van zich liet horen. Eric: “En natuurlijk blikken we terug op tien jaar The Maxx. Dat doen we onder meer met een aantal oud-medewerkers, die we in het zonnetje willen zetten.”
 
Iedereen wordt vanaf 14.45 uur feestelijk onthaald en traditiegetrouw wordt deze laatste Jeugdkerk van het seizoen afgesloten met een uitgebreide, gratis  barbeque. Om het geheel nog feestelijker te maken is er een smoothie-stand, kun men leuke of gekke foto’s laten maken en wordt er een heuse loterij gehouden met prijzen die de moeite waard zijn. Kaartjes voor de loterij zijn vooraf en tijdens de jubileumdienst te koop. De bijeenkomst begint om 15.00 uur.
 
“We hopen natuurlijk dat het helemaal vol komt”, vervolgt Vogelaar. “Het programma is geschikt voor jong en oud. Normaal gesproken zeggen we altijd dat de Jeugdkerk er is voor jongeren van veertien tot 25 jaar, maar iedereen is welkom. Pas hadden we iemand van in de zeventig die wilde komen kijken. Prachtig toch?”
 
De Jeugdkerk is ontstaan omdat de jongeren vonden dat de bestaande kerken onvoldoende ruimte boden aan jongeren om hun geloof te beleven en te uiten. “Maar we onderhouden goede contacten met de kerken in Papendrecht hoor”, haast Vogelaar te melden. “We zijn ook geen nieuwe kerk of een alternatief voor de kerk”, vult Eric van der Ploeg aan. “De medewerkers zijn afkomstig uit alle kerken uit de omgeving. We willen met elkaar gewoon een gezellige sfeer creëren, waarin we op een relaxte manier een mooi en aansprekend programma neerzetten voor jongeren, zodat zij op een laagdrempelige manier God kunnen vinden.”
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.