Burgemeester feliciteert SHVP met 1-jarig bestaan

19 juni 2013 door Hennie van der Zouw
Burgemeester feliciteert SHVP met 1-jarig bestaan

PAPENDRECHT - Afgelopen vrijdag 14 juni vierde de Stichting Historische Verbrandingsmotoren Papendrecht het 1-jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan heeft de burgemeester een toespraak gehouden en symbolisch een 4-cilinder Industrie motor gestart.

“Bij de SHVP kan men ervaren dat techniek uitstraling heeft, ademt en leeft”

Op hun website vertellen ze het volgende over het 1-jarige bestaan: "Het was een feestelijke viering van het 1-jarig jubileum van de Stichting Historische Verbrandingsmotoren Papendrecht (SHVP). Wat ooit begonnen was met de aanschaf van een kleine 1 cilinder Lister dieselmotor in een schuurtje in de achtertuin, is inmiddels uitgegroeid tot een indrukwekkende collectie van enorme omvang.

Een jaar geleden is dan ook besloten om deze collectie onder te brengen in een stichting waarvan afgelopen vrijdag het 1-jarig bestaan werd gevierd. Diverse prachtexemplaren vanaf het jaar 1900 tot 1960 hebben bij de SHVP een bestemming gevonden. Motoren van merken zoals Werkspoor, Kromhout, Brons, Industrie, Berkel en Ruston Hornsby zijn volledig in ere hersteld door een team van gemotiveerde vrijwilligers met passie voor techniek.

Genoeg redenen dus om het 1-jarig jubileum van de SHVP niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Eregast op dit jubileumfeest was de heer de Bruin, burgemeester van Papendrecht. Hij werd vergezeld door wethouder Korteland. Tevens was de wethouder van onderwijs van Dordrecht aanwezig, de heer Van de Burgt. Daarnaast waren er verscheidene ondernemers uit Papendrecht en omstreken uitgenodigd waaronder ook alle deelnemers die de stichting financieel ondersteunen".

Zie ook: www.shvp.nl

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.