Deelnemers Zwem4daagse 2013 in "De Hooght" sponsoren KiKa

19 juni 2013 door Hennie van der Zouw
Deelnemers Zwem4daagse 2013 in "De Hooght" sponsoren KiKa

PAPENDRECHT - Vanaf maandag 24 juni t/m donderdag 22 juni 2012 wordt in het buitenbad van zwembad De Hooght te Papendrecht de Nationale Zwem4daagse gehouden.

Vier avonden lang zwemmen de deelnemers vanaf 19:00 uur de door hen gekozen afstand en sponsoren hiermee KiKa (Kinderen Kankervrij). De laatste avond wordt  traditioneel afgesloten met het Dubbeltjes Duiken.

Al sinds 1969 wordt door de KNZB ieder jaar de Nationale Zwem4daagse georganiseerd. Doel van de Nationale Zwem4daagse is het zwemmen aantrekkelijker te maken voor iedereen die niet direct bij een vereniging betrokken is, maar toch graag op een recreatieve wijze wil zwemmen.

De formule van de Zwem4daagse is eenvoudig. Iedere deelnemer zwemt dagelijks 250 of 500 meter. Na 4 dagen heb je dan een afstand van 1 of 2 kilometer afgelegd. Deze sportieve prestatie wordt voor alle deelnemers beloond met een medaille.

Sponsorzwemmen voor een goed doel
Onder het motto “Alle baantjes tellen mee!” gaat het sponsorgeld van de Zwem4daagse dit jaar naar KiKa. Wat doet KiKa? KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland: Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam, UMC Groningen Koningin Beatrix Kinderkliniek, Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum Leiden, UMC St. Radboud Kinderziekenhuis Nijmegen, Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, VU medisch centrum in Amsterdam, Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht.
Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa uw steun vraagt. Want kinderen met kanker worden liever gisteren beter dan vandaag.

Alle deelnemers ontvangen een sponsorkaart. Vervolgens zoek je mensen die jou per baantje willen sponsoren: je ouders, broers, zussen, opa en oma of de buren. Meestal willen zij wel geld geven. Het is tenslotte voor een goed doel. Allemaal meedoen dus! En is je sponsorkaart vol? Vraag gerust een nieuwe bij aan bij een van onze organisatoren.

Inschrijving
Iedereen wordt geadviseerd zich reeds in te schrijven op zaterdagmorgen 22 juni van 10:00 tot 11:30 uur in de hal nabij de kassa van Zwembad De Hooght aan de Lange Tiendweg, zodat je maandagavond direct kan beginnen, maar inschrijven kan natuurlijk ook nog op maandagavond 24 juni vanaf 17.00 uur. Ook een mogelijkheid is om een inschrijfformulier uit te printen vanaf de website www.zvdegeul.nl  en in te leveren bij de kassa van het zwembad  of op het adres Heidezoom 21 (vergeet dan niet het inschrijfgeld bij te sluiten). De organisatie is in handen van Zwemvereniging De Geul in samenwerking met Zwembad De Hooght.

Elke 100e inschrijving krijgt gratis een zwemabonnement. Deelname kost € 4,50. Toeschouwers kunnen gratis naar binnen. Deelnemers moeten tenminste in het bezit zijn van zwemdiploma A.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.