Grote opkomst bij 40e Nationale Zwem4daagse

29 juni 2009

PAPENDRECHT - Van Maandag 22 juni t/m donderdag 25 juni 2009 werd in het buitenbad van zwembad De Hooght te Papendrecht de Nationale Zwemvierdaagse gehouden.
Vier avonden lang zwommen de deelnemers de door hen gekozen afstand en sponsorden hiermee Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.
     
De formule van de Zwem4daagse is eenvoudig. Iedere deelnemer zwemt dagelijks 250 of 500 meter. Na 4 dagen heb je dan een afstand van 1 of 2 kilometer afgelegd. Deze sportieve prestatie wordt voor alle deelnemers beloond met een medaille. Traditioneel  werd de zwemvierdaagse weer afgesloten met het “muntjes duiken” gesponsord  door Alex Sterk van Sterk Horeca, de exploitant van  o.a. De Kiosk in het zwembad.

Al sinds 1969 wordt door de KNZB ieder jaar de Nationale Zwem4daagse georganiseerd. Doel van de Nationale Zwem4daagse is het zwemmen aantrekkelijker te maken voor iedereen die niet direct bij een vereniging betrokken is, maar toch graag op een recreatieve wijze wil zwemmen.

Vast onderdeel van de Nationale Zwem4daagse is het sponsorzwemmen voor een goed doel  met als thema Alle baantjes tellen mee! .   
Onder het motto 'Clean Water for Every Child' gaat het sponsorgeld van de Zwem4daagse dit jaar naar Unicef. De opbrengst is bestemd voor een project in Niger. Unicef zorgt daar voor nieuwe watervoorzieningen. Bovendien krijgt de lokale bevolking voorlichting over het onderhoud ervan. Met dit project voorziet Unicef zo'n 40.000 mensen van schoon drinkwater, waaronder bijna 8.500 kinderen onder de vijf jaar. Veel kinderen in Niger overlijden aan de gevolgen van diarree, een ziekte die wordt veroorzaakt door vervuild drinkwater. Diarree wordt in een land als Niger vaak niet of niet op tijd behandeld, waardoor vooral jonge kinderen aan de gevolgen van uitdroging overlijden.
De opbrengst in Papendrecht voor dit goede doel bedroeg €  356,40
  
Dij deze editie van de Zwem4daagse was de opkomst met 360 deelnemers  hoger dan vorig jaar met zo’n 337 zwemmers. De laatste jaren zit het zwemmen duidelijk in de lift concludeert de organisatie van zwemvereniging De Geul. Dit is niet alleen te merken met de zwem4daagse, maar dit komt ook naar voren in het ledental van de vereniging, welke de laatste jaren een gestaagde groei meemaakt. En niet alleen qua ledental, maar juist ook de  prestaties van de wedstrijdploeg onder leiding van hoofdtrainster Henny van der Perk zijn dit afgelopen zwemseizoen bijzonder goed te noemen, waardoor De Geul als vereniging een vooraanstaande positie heeft ingenomen in de zwemsport.

Naast de medailles, kregen ook nog een drietal personen te weten; Guido Jonkman, Robin Kroone en Marielle van Beek een gratis zwemabonnement voor volgend jaar uitgereikt vanwege de 100ste, 200ste en 300ste inschrijving . Bovendien werden er nog een aantal cadeaus overhandigt aan oa de jongste deelneemster, Brandon Groeneveld, de oudste deelneemster, Jetty Reinderman.
Eén deelnemers deed dit jaar voor maar liefst de 19e keer mee, Arie van Es.

Mede door het schitterende weer kan De Geul terugzien op een zeer geslaagde Zwem4daagse.

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.