Zakkenrollers aangehouden

02 februari 2009

PAPENDRECHT - De politie heeft op vrijdagavond 30 januari en zaterdagmorgen 31 januari twee vrouwen van respectievelijk 27 jaar uit Nieuwegein en 21 jaar uit Rotterdam aangehouden wegens zakkenrollerij.

Zij worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Beiden worden ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor het zakkenrollen van drie oudere dames met rollator. De zakkenrollers hebben bekend op 25 november 2007 de portemonnee van een vrouw in een drankenwinkel aan het Winklerplein in Sliedrecht te hebben gestolen. Ook worden zij verantwoordelijk gehouden voor het bestelen van twee dames in de Meent Passage in Papendrecht op 11 en 29 november 2008.
Zij zouden in wisselende samenstellingen hebben geopereerd. De dames werden op camerabeelden herkend en in een landelijke database gezet. Op basis van deze informatie werd de 27-jarige vrouw in Utrecht en de 21-jarige vrouw in Rotterdam aangehouden. Zowel in Papendrecht als in Sliedrecht slaan zakkenrollers regelmatig hun slag. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Door middel van preventieacties vraagt de politie regelmatig aandacht voor zakkenrollerij.

Wees zakkenrollers te slim af!
U kunt op een heel eenvoudige manier zakkenrollers te slim af zijn. Draag uw geld en 'plastic' zoveel mogelijk op uw lichaam. Er zijn handige portemonnees in de handel die op het lichaam kunnen worden gedragen. Zakkenrollers hebben het veelal voorzien op ouderen, vaak met rollator. Wees daarom uiterst voorzichtig met tassen. Draag ze bij voorkeur met de sluiting tegen uw lichaam. Daarmee maakt u het zakkenrollers moeilijk. Pas vooral op met schoudertassen. Draag deze nooit (half) op uw rug. U heeft uw tas niet meer in het zicht, en geeft zakkenrollers daarmee een kans. Draag geen waardevolle voorwerpen in een rugzak. Een zakkenroller heeft een rugzak zo open.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.