Noa van Dijk nieuwe clubkampioene Olympia

17 juni 2013 door Hennie van der Zouw
Noa van Dijk nieuwe clubkampioene Olympia

PAPENDRECHT - Afgelopen vrijdagavond werden in de Olympiaan de jaarlijkse clubkampioenschappen voor de selectieturnsters gehouden. De seniorturnsters deden om verschillende redenen niet mee. De wedstrijd ging daarom alleen tussen de wedstrijdturnsters van de verplichte oefenstof. Noa van Dijk, turnster bij de jeugd A, was de beste van allemaal met 52.00 punten op sprong, brug, balk en vloer. Zij mag zich een jaar lang clubkampioen noemen.

Ook in de andere categorieen werden medailles uitgedeeld. Binnen de vereniging worden twee medailles verdeeld bij groepen tot en met 8 turnsters. Daarom lagen voor de instap, jeugd B en jeugd A per groep 2 medailles te wachten. Bij de instapturnsters, die als voorbereiding op de volgende wedstrijd hun nieuwe oefenstof lieten zien, haalde Lois v.d. Ende de gouden medaille en Rosanne Reedijk de zilveren medaille. Bij de jeugd B ging de overwinning naar Helene Borsje en werd Lotte van Kooten 2e. Bij de jeugd A haalde Noa van Dijk de 1e plaats, voor Kayley Vis die tweede werd.

De wedstrijd op deze vrijdagavond was eigenlijk een tussendoortje. Twee weken geleden turnden vier van de vijf teams hun finale in het Rayon Turn Toernooi en presteerden daar geweldig! De instap, jeugd A, senioren B mixteam met Vridos Giessenburg werden teamkampioen van het rayon Dordrecht. De senioren A mixteam met OKK Ridderkerk behaalden de tweede plaats en de senioren A van Olympia werden 4e in het eindresultaat. En over twee weken, op vrijdagavond 28 en zaterdag 29 juni, worden in Zwijndrecht de individuele rayonkampioenschappen gehouden waar de meeste turnsters van Olympia ook aan mee doen. Die wedstrijd is daarmee het einde van weer een vol seizoen.

Op de foto alle prijswinnaars van de clubkampioenschappen van links naar rechts: Rosanne, Lois, Noa, Helene, Lotte en Kayley.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.