Lijst Lammers: "Voorstellen College inzake Noordoevers rampzalig voor Papendrecht"

29 februari 2012
Lijst Lammers: "Voorstellen College inzake Noordoevers rampzalig voor Papendrecht"

PAPENDRECHT - Het College van Papendrecht stelt voor om € 1,2 miljoen bij te dragen aan de tekorten van woningbouwproject Noordoevers in Hendrik-Ido-Ambacht. Het Drechtstedenbestuur wil graag dat Papendrecht zich hiervoor garant stelt.

Ruude Lammers van de Lijst Lammers gaat hier fel tegenin: "Het blijkt bij nader inzien te gaan om een “open einde regeling”. De verliezen zullen de komende jaren veel hoger uitvallen. En volgens de voorstellen van het College wordt Papendrecht dan gedwongen mee te betalen.

Afgelopen maandagavond 27 februari jl. heeft de Lijst Lammers gesteld dat het College onverantwoord en onverstandig bezig is. Bovendien verstrekte het College de Raad misleidende cijfers. En dat maakt het allemaal nog erger.

 • Deze Collegevoorstellen ondermijnen het zelfbeschikkingsrecht en de autonomie van de gemeente Papendrecht. En dat is rampzalig voor de toekomst van Papendrecht als zelfstandige gemeente.
   
 • Project Noordoevers Transformatiezone is geen regionaal (Drechtsteden-) project en daarom is er geen noodzaak voor Papendrecht om bij te dragen in het tekort. Het College zit daarom op een dwaalspoor. De Raad van Papendrecht zal moeten ingrijpen op 5 maart a.s.
   
 • Over Noordoevers wordt al twintig jaar gepraat: het is een ingekrompen woningbouwproject van slechts 550 woningen, waar geen vraag naar is. Volgens het Onderzoek Centrum Drechtsteden staan er op dit moment 5.500 woningen leeg in de Drechtsteden. Er is geen behoefte aan nieuwe én duurdere woningen. Noordoevers is tot een prestigeproject van Drechtstedenbestuurders verworden.
   
 • Het College van Papendrecht wil aan de bouw van woningen in een andere gemeente gaan meebetalen. Dat is de omgekeerde wereld! En het leidt bovendien tot aanzienlijke lastenverhogingen voor de Papendrechtse inwoners. Het gaat al gauw om enkele procenten verhoging van de Onroerende Zaak Belasting.
   
 • De voorstellen van het College zijn tevens in regelrechte tegenspraak met het coalitieakkoord “Een nieuw perspectief met Papendrecht centraal”. Daarin staat o.a. dat …“we de regionale samenwerking juist moeten inzetten om als Papendrecht zelfstandig te blijven”…  Met Noordoevers holt het College Papendrecht van binnen uit.
   
 • Lakmoesproef voor de coalitiepartijen PAB/VVD/CDA/CU/D66. Houden ze hun rug recht? Of gaan ze de belangen van Papendrecht verkwanselen? Op maandag 5 maart a.s. zullen we het tijdens een extra Raadsvergadering van ze vernemen."
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.