Lijst Lammers stelt vragen over ROM-D en het Project Noordoevers

15 februari 2012
Lijst Lammers stelt vragen over ROM-D en het Project Noordoevers

PAPENDRECHT - Volgens Ruud Lammers van de Lijst Lammers derigt het in stand houden van ROM-D en het Project Noordoevers een prestigeproject te worden.

Lammers geeft aan:"Doorgaan op de oude voet met ROM-D (de Regionale Ontwikkeling Maatschappij) en project Noordoevers is niet goed voor Papendrecht, de financiële tekorten lopen in de miljoenen euro’s.

De portefeuillehouder in het Drechtstedenbestuur gaf op 7 februari 2012 tijdens Drechtstedendinsdag in Hendrik-Ido-Ambacht toe dat het beter zou zijn geweest als er ook ambtenaren uit Papendrecht in de stuurgroep project Noordoevers gezeten zouden hebben… Bij de voorbereiding van deze voorstellen was Papendrecht niet goed genoeg vertegenwoordigd.

Er zijn recent ingrijpende voorstellen gedaan door het Drechtstedenbestuur.

Als deze voorstellen worden ingevoerd leidt dat tot een aanzienlijke verhoging van de lasten voor de Papendrechtse inwoners. Dat is onwenselijk. Er moet al veel bezuinigd worden en dit komt er dan nog eens extra bij. En dit ook nog eens los van de aangekondigde decentralisaties vanuit het Rijk.

Het valt niet aan de inwoners van Papendrecht uit te leggen dat er (Papendrechts) belastinggeld naar een de facto mislukt project als Noordoevers gesluisd wordt. Het gaat tevens om een doorgaand proces van geleidelijke uitholling van de gemeentelijke autonomie en de democratische medezeggenschap van burgers.

Wij zijn tegen deze vorm van overheveling van Papendrechtse belastinggelden naar andere gemeenten of gemeenschappelijk regeling waarin de gemeente participeert en daarom hebben we 40 vragen aan het Drechtstedenbestuur gesteld. De antwoorden zullen mede bepalend zijn voor de inbreng van de Lijst Lammers in de Raad."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.