PKC naar de finale op de NKD

16 juni 2013 door Pieter van den Berg
PKC naar de finale op de NKD

PAPENDRECHT - Op zaterdag 15 juni werd de kruisfinale tussen PKC en Koog Zaandijk gespeeld met als inzet een finaleplaats in het veldkorfbal. PKC nam via Danny den Dunnen een 1-0 voorsprong, na vijf minuten maakte KZ gelijk, maar direct scoorde ook Richard Kunst weer voor PKC: 2-1. Francy tekende even later voor de 3-1 en Danny den Dunnen voor de 4-1, maar deze opmars van PKC stokte daarna. Koog Zaandijk kwam weer terug bij 4-4 en 5-5 na 10 minuten spelen. Na een klein kwartier spelen pakte Koog Zaandijk voor het eerst voorsprong: 5-6 en vervolgens 5-7. PKC trok weer gelijk bij 7-7, en 8-8 met nog tien minuten tot de rust te spelen. Mady zette PKC weer op voorsprong waarna het via Richard Kunst vervolgens 11-9 werd, wat ook de ruststand was. (Ruststand in de andere Playoff wedstrijd Blauw Wit - OVVO: 9-5.)

Na 12 seconden in de tweede helft viel via Laurens ook de twaalfde treffer erin: 12-9. PKC behield de voorsprong maar kon niet verder weglopen van de Koogers: 13-11. KZ moest steeds weer zien aan te sluiten, wat ook lukte bij 13-13 en 14-14. Toch hield PKC steeds het voortouw en via Laurens en Nadhie werd het weer 16-14. Inmiddels was Tim Bakker in het veld gekomen en vanaf de strafworpstip tekende hij voor de 16-15. Met nog een kwartier te spelen stond er 18-16 op het scorebord. En PKC probeerde verder uit te lopen: Francy 19-16 en Richard vanaf de strafworpstip even later 20-16 met nog ruim 12 minuten te spelen. Vijf minuten voor tijd was het verschil nog steeds vier: 22-18. Het werd weer drie verschil, maar PKC gaf de overwinning niet meer uit handen: Eindstand 23-20.

Tekst: Ton de Vries
Foto: Peter Besemer http://klik.besemer.info

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.