Twee dagen feest in het Vijverpark

30 juni 2012
Twee dagen feest in het Vijverpark

PAPENDRECHT - Vrijdag 29 juni om 16.00 uur ging het van start: het derde Wereldfeest van Papendrecht. Voor het eerst vond het plaats in het Vijverpark. Het feest bood heerlijke gerechten uit 14 landen, kleurrijke mensen, wereldmuziek en een bazaar met wereldproducten. Er was voor iedereen van alles te zien, te horen, te proeven, te kopen. Om 16.00 uur opende burgemeester C.J.M. de Bruin het feest onder luid tromgeroffel. Hij maakte een rondgang over het terrein met de feestelijk uitgedoste zomerkoninginnen, gekozen door een deskundige jury.

Daarna was er een ware run op de wereld eettickets. Jong en oud wilden zoveel mogelijk proeven van wat de Papendrechtse buren uit verschillende landen gekookt hadden. En dat was heel veel: er waren liefst 9.000 hapjes gemaakt. Intussen kon genoten worden van muziek en dans op de twee wereldpodia. Het zonnetje scheen uitbundig, bezoekers nestelden zich massaal op het grote terras. De kinderen konden een lekkere pannenkoek eten en meedoen aan een van de workshops.

Het wereldfeest was mogelijk door de samenwerking van velen. De vrijwilligers, muziekschool ToBe, Rabobank, Woonkracht10, Bij Bosshardt en de gemeente kunnen terugkijken op een geweldig feest voor jong en oud.

Vijverparkfeest
Zaterdag was er het Vijverparkfeest. Om 14.00 werden, na een wandeling met de Slobbers, honderden ballonnen opgelaten als feestelijk startsein. Het Vijverparkfeest had deze keer als thema ‘Ik hou van Holland’. Ruim 700 kinderen namen deel aan de vele activiteiten in het park: workshops, een hele grote stormbaan, Zumba-les, een airtumblingbaan, zand scheppen op het strandje, sumoworstelen en blaaspijpschieten. Voor elke kind en voor elke leeftijd was er wel wat te doen.

Het wijkplatform Kraaihoek-Middenpolder, met vrijwilligers uit de wijk, maatschappelijke stagiaires, Missie-Oost, restaurant de Pepermolen, sportschool Physique, gymnastiekvereniging, Olympia en de gemeente Papendrecht hebben net zoals voorgaande jaren samengewerkt om deze dag te organiseren. Jammer dat het weer 's avonds niet meewerkte zodat het programma aangepast moest worden. Presentator Wesley en zanger Andy zorgden ervoor dat bij iedereen die de regen trotseerde de stemming erin bleef.

Foto: Ron Tiben

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.