Seizoen Hoornweg kan niet beter door Tarwegrassap

10 juni 2013 door Hennie van der Zouw
Seizoen Hoornweg kan niet beter door Tarwegrassap

PAPENDRECHT - Landwinkel de Fruitheerlijkheid sponsort Papendrechtse topatleet. De Lenteloop is alweer een aantal weken geleden gelopen en voor de 31ste keer een daverend succes. Langs de kant stond Roy Hoornweg om zijn medeatleten door het zwaarste stuk van de wedstrijd heen te loodsen. Hijzelf heeft een andere planning en met zijn natuurlijke ‘doping’ moet dit het seizoen van zijn leven worden.

Waarom Roy Hoornweg zelf niet mee liep met de Lenteloop die georganiseerd wordt door zijn eigen club AV Passaat, kan hij kort over zijn: ‘Het past niet in mijn schema. Ik kom net terug van een trainingsstage in Portugal waar ik mijzelf specifiek heb voorbereid op het komende baanseizoen. Veel op snelheid getraind en minder lange duurlopen gedaan. Een 15km op de weg is op dit tijdstip van het jaar te ver. Maar ik beloof hierbij de organisatie dat ik volgend jaar zal starten’.

Tijdens de aanmoedigingen op het 9 kilometer-punt bij Landwinkel de Fruitheerlijkheid kreeg Roy veel reactie van het bord dat naast hem stond: ‘’U had hier 2 minuten eerder kunnen zijn’’. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar Hoornweg is er van overtuigd dat het Tarwegrassap werkt. ‘Sinds twee maanden gebruik ik dit sap zelf. Elke ochtend een klein kuipje van nog geen 10 centiliter. Tarwegras is het meest voedingsrijke gewas ter wereld. Het bevat de meeste vitamine, mineralen, anti-oxidanten, levende enzymen en essentiële aminozuren die een sporter nodig heeft. Of je de sport nu beleefd met 2x in de week trainen of 12x dat maakt niet uit, voor ieder lichaam is dit een super product’.

In eerste instantie zorgt het sap ervoor dat alle afvalstoffen en slechte radicalen worden verwijderd uit je lichaam. Als dit eenmaal gebeurd is, is er meer ruimte voor vitamines en mineralen in je cellen. Hierdoor gaat het lichaam eigenlijk 15% beter functioneren, waardoor je hier gemiddeld 2 minuten sneller had kunnen zijn.

Met deze wetenschap gaat Hoornweg zijn baanseizoen in. ‘Doordat ik een hele goede winter heb kunnen draaien ben ik nu fitter dan ooit. Ik zit nu in een tijd dat de belangrijkste wedstrijden worden gelopen. Zo ben ik naar Oslo, Noorwegen geweest om daar een 3000m op de atletiekbaan te lopen. Door slechte weersomstandigheden werd het een tactische race waar ik uiteindelijk derde werd. Deze  week start ik in Nijmegen voor een baanwedstrijd over 5000m’.

De ambities stralen van de nog maar 63kg wegende Hoornweg af. ‘Door het harde trainen blijft er niet veel meer van me over, maar dit is nodig om de top te bereiken’. Dit is voor Roy vooral een jaar waarin hij veel wil investeren in zichzelf. Hij wil nu alles goed geregeld hebben, zodat er de komende jaren geen kopzorgen meer zijn over bijvoorbeeld blessures, financiën, studie enz. De planning staat al helemaal vast voor de komende vier jaar. Volgend jaar wil hij de kwalificatie eis afdwingen voor het Europees Kampioenschap, het jaar daarop voor het Wereld Kampioenschap. ‘En wie weet kan ik dat jaar daarna mezelf Olympiër noemen’.

Voor deze Olympische ambitie wordt alles opzij gezet. Door de economisch moeilijke tijd is het lastig voor Roy om financieel rond te komen en is hij nog steeds op zoek naar enthousiaste bedrijven in de regio die hem op weg naar het Olympische doel willen ondersteunen. Aan de voeding zal het niet liggen. Landwinkel de Fruitheerlijkheid zorgt voor zijn dagelijkse hoeveelheid Tarwegrassap.

Voor meer informatie over Tarwegrassap en de verkoop daarvan kunt u terecht bij Landwinkel de Fruitheerlijkheid op de Kerkbuurt 56 of op www.fruitheerlijkheid.nl

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.