PKC wint laatste veldwedstrijd tegen OVVO

09 juni 2013
PKC wint laatste veldwedstrijd tegen OVVO

PAPENDRECHT - De laatste reguliere ronde in de veldcompetitie werd onder heerlijke zomerse omstandigheden gespeeld, al stond er wel een vrij stevig windje over de Oostpolder dat het scoren bemoeilijkte. Voor de toeschouwers was het oppassen niet te verbranden.
PKC nam in de beginfase een 4-2 voorsprong, maar koploper OVVO knokte zich halverwege de eerste helft weer knap langszij: 6-6 met nog goed veertien minuten te spelen. Toch was het weer PKC dat richting het rustsignaal een kleine voorsprong wist op te bouwen: 10-7 bij de thee.
Het verschil van drie bleef bewaard in het begin van de tweede helft ondanks dat OVVO een strafworp miste. Het eerste "dames doelpunt" kwam van de kant van Mady: 13-9, maar OVVO kwam direct weer op drie bij 13-10. Door de toch harde wind bleek scoren moeilijk voor beide ploegen. Het verschil van drie bleef dan ook gehandhaafd: 14-11 en 15-12. In de slotfase wist PKC het verschil toch te vergroten: 17-12 met nog vier minuten op de klok. Eindstand in Papendrecht: 18-13.

Na afloop van de wedstrijd werd afscheid genomen van de vertrekkende selectiespelers.

Volgende week speelt PKC in de play off tegen Koog Zaandijk in eigen huis om een plaats in de finale van de NKD in Dordrecht.

Tekst: Ton de Vries
Foto: Peter Besemer

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.