De schatkamer van Papendrecht 'Kunstroute voor kinderen'

06 juni 2013 door Hennie van der Zouw
De schatkamer van Papendrecht 'Kunstroute voor kinderen'

PAPENDRECHT - “Volupté”, “De Levensboom”, “Engel op Zuilengalerij”….. Dit zijn enkele prikkelende titels van beelden die we kunnen bewonderen in de openbare ruimte van Papendrecht. Samen met 11 andere beelden staan zij centraal in de nieuwe kunstroute voor kinderen: ‘De Schatkamer van Papendrecht’.
 
Op donderdag 28 mei nam Wethouder van Cultuur, Joke Reuwer, de eerste routekaart voor Papendrecht West in ontvangst. De route laat kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar kennismaken met kunstwerken in de openbare ruimte. Een vrolijke kaart neemt hen mee langs 14 bijzondere beelden in Papendrecht West. De kaart geeft achtergrondinformatie over de beelden en de kinderen kunnen aan de slag met vragen en opdrachten. Maar niet alleen kinderen, ook volwassenen kunnen veel plezier beleven aan de kunstroute.

De kaart werd gerealiseerd door de Vrienden van het Beeldenpark  Drechtoevers in samenwerking met Bureau Cultuurstorm en Cultuurcentrum ToBe . Joke Reuwer ontving de eerste kaart uit handen van Wil Hofland van de Vrienden van het Beeldenpark. Daarna bezocht zij, samen met genodigden en enkele kinderen van basisschool De Viermaster, twee beelden in de omgeving van de school. "Wij vinden dit een mooi initiatief en hopen dat kinderen dankzij deze beeldenroute de beelden beter leren begrijpen en waarderen", aldus Joke Reuwer. Scholen in Papendrecht West ontvangen een set gratis kaarten voor een eerste culturele tocht met leerlingen langs de beelden in de omgeving. U kunt de routekaart aanvragen via vrienden@ beeldenparkdrechtoevers.nl ,kosten: 2,50.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.