Limiet voor Bart van Nunen in toptijd

03 juni 2013 door Hennie van der Zouw
Limiet voor Bart van Nunen in toptijd

PAPENDRECHT - Voor Passaat atleet Bart van Nunen was, na de mooie prestaties in de afgelopen winter, het hoofddoel dit voorjaar het lopen van de limiet voor het Europees Kampioenschap voor junioren in Riëti (Italie). 

Vanwege zijn nog erg jonge leeftijd en de te verwachten hoge temperaturen in juli in Riëti werd  gekozen voor een poging opzich te plaatsen voor de 5 km in plaats van de 10km. Een moeilijke, maar weloverwogen keus, omdat hij op de 10 km zich waarschijnlijk nog beter kan meten met de Europese topjunioren.

De limietpoging stond gepland voor 1 juni in Oordegem(B). De weersvoorspellingen leken aanvankelijk niet zo gunstig, in verband met een voorspelde windkracht 4.  Bij aankomst in Oordegem bleek de wind te zijn gaan liggen. Wel was het programma dermate uitgelopen dat er pas om 23.58 gestart werd. Tijdens de race werd Bart perfect gehaast door clubgenoot  Roy Hoornweg. Deze liep  het tempo van 2.55 min/km soepel. Door in de laatste 600m de versnelling te plaatsen en met een laatste ronde van 64 seconden over 400m, werd gefinisht in een tijd van 14.28.78  Hiermee liep Bart maar liefst 11 seconden onder de EJK limiet.

Ook komt hij, ondanks het feit dat hij een 1e jaars A junior is, nu ook binnen op de Nederlandse allertijdenlijst en ook op de Europese ranglijst voor dit jaar. De scholier van het Jacob van Liesveldt college in Hellevoetsluis traint in de sterke groep van Addy Ruiter van de topsportselection groep binnen AV Passaat. Clubgenoot Lars Gerritsen , ook nog A junior(2e jaars),  zal aanstaande woensdag een poging doen de limiet op de 10 km te lopen(31.10 min).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.