Stichting Schuldhulpmaatje Drechtsteden krijgt van zowel het Oranje Fonds als het Skanfonds 15.000 euro

30 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Stichting Schuldhulpmaatje Drechtsteden  krijgt van zowel het Oranje Fonds als het Skanfonds 15.000 euro

DRECHTSTEDEN - De Stichting SchuldHulpMaatje Drechtsteden is erg blij dat er gestart kan worden met de training van nieuwe maatjes voor mensen met schuldproblemen. Ook kan er nu een parttime coördinator aangesteld worden. Het Oranje Fonds en het Skanfonds hebben dit mogelijk gemaakt dankzij hun royale giften.

Het Oranje Fonds brengt inderdaad  mensen en organisaties bij elkaar. De Stichting SchuldHulpMaatje Drechtsteden legt het contact tussen mensen die hulp bij hun schulden nodig hebben en mensen die voor hen een maatje willen zijn. De Stichting werkt  samen met gemeenten,  sociale dienst, kerken, voedselbank en welzijnsinstellingen. Getrainde vrijwilligers  zijn er voor mensen  die een maatje kunnen gebruiken om hun financiën op orde te krijgen en te houden. Deze doelstelling past ook prima bij het Skanfonds, dat kansen biedt voor mensen in kwetsbare situaties.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 32 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen  ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving.

Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en door vrienden en bedrijven. Koning Willem Alexander en koningin Maxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Het Skanfonds wordt ook gesteund door de Postcode Loterij en de Lotto. Het Skanfonds staat voor een samenleving waarin ieder mens telt en mensen elkaar helpen. Zie ook www.skanfonds.nl

Voor meer informatie over schuldhulpmaatjes: www.schuldhulpmaatje.nl en www.uitdeschulden.nu.
Op de website www.diaconaalplatformdordrecht.nl vindt u de advertentie voor de coördinator.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.