Op de Viermaster zijn de Kids in Bizz

28 mei 2013 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM - Op basisschool de Viermaster in Papendrecht zijn de leerlingen van de groepen 7 en 8 gestart met het project ‘Kids in Bizz’. De kinderen starten een eigen bedrijfje, compleet met bedrijfsnaam en logo.

Een medewerkster van de Kamer van Koophandel is komen vertellen wat er allemaal bij komt kijken als er een bedrijf wordt opgestart. De producten die de kinderen gaan verkopen zijn van de Wereldwinkel in Alblasserdam en zijn allemaal Fair Trade producten. Wat Fair Trade precies inhoudt zijn twee vrijwilligers vorige week, aan de hand van een duidelijke powerpoint, komen uitleggen. Tot slot heeft een medewerker van Esbi de kinderen goede ideeën van de hand gedaan betreffende het maken van reclame.
 
De kinderen zijn ontzettend enthousiast bezig met het project en zo te horen kunnen ze straks door heel Papendrecht gesignaleerd worden als ze reclame gaan voeren over hun product. Daarnaast zullen de kinderen nog een website gaan bouwen en uiteindelijk moeten de producten natuurlijk ook verkocht worden.
 
Dit gaat gebeuren op dinsdagmiddag 18 juni. Van 15.30 tot 20.00 uur komen er tijdens de Viermasterparty echte kraampjes op het schoolplein te staan, waarop de kinderen hun uiterste best zullen doen om hun Fair Trade producten aan de man te brengen.
 
De volgende dag wordt er een verlies- en winstrekening opgemaakt en dan hopen we natuurlijk op een goede opbrengst, welke ten goede zal komen aan de Wereldwinkel in Alblasserdam.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.