Ben Mulder, Sabrina de Graaf en Sam IJzerman veroveren titel Kringkampioen 2013

27 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Ben Mulder, Sabrina de Graaf en Sam IJzerman veroveren titel Kringkampioen 2013

PAPENDRECHT - Dit weekend werden de laatste drie sessies van de kringkampioenschappen gezwommen in het 50 meterbad in Dordrecht. De zwemmers van de Geul presteerden prima en maar liefst 28 keer slaagde een zwemmer erin om zijn persoonlijke record uit een 25 meterbad aan te scherpen en dat is in een 50 meterbad geen geringe prestatie.

Drie Geul zwemmers veroverden de felbegeerde titel kringkampioen 2013: op de 400 vrij zwom Ben Muller in een mooi PR naar de titel, op de 200 vlinder pakte Sabrina de Graaf het goud en de titel en op de 100 vrij slaagde Sam IJzerman in een mooi PR erin om alle concurrenten voor de blijven en de titel te veroveren.

Naast deze drie kringtitels waren er nog meer mooie prestaties.

Op de zware 200 vlinder pakte Djamari Oetringer een bronzen medaille, Eline Molle zwom naar een 5e plaats. Op de 400 vrij zetten Aidan van Gool, Liam van Gool en René Verhagen een PR op de klokken. Max Muller werd 2e, Yaro Roodenburg miste net het brons en werd 4e. Tim Muller pakte in zijn categorie het brons.

Op de 100 vrij was er een mooie 7e plaats voor Chinouk Tschan. Op de 200 rug zwom Max Muller naar het brons en ook Yaro Roodenburg pakte in zijn categorie het brons. René Verhagen liet op deze afstand een PR noteren.

De middagsessie begon met 200 school voor de dames. In de categorie meisjes jeugd zwom Iris van Vallen in een mooi opgebouwde race naar de 3e plaats. Sam IJzerman zette een PR op de klokken en werd 5e en ook Sofia de Graaf zwom een PR en werd 8e.

Op de 100 school zwom Tim van Heeswijk in een mooi PR naar de 6e plaats, Jesse de Win pakte het zilver in zijn categorie, Tim Muller en Ivan van Omme werden beide 6e. Dylan Goethart pakte een mooie 4e plaats.

Op de 50 vrij sprintte Esmée Roodenburg in een PR naar plaats 4, Sam IJzerman werd 6e en Sabrina de Graaf zwom naar plaats 7. Op de 50 vlinder lieten Ben Muller, Max Muller, Bas van Middelkoop en Yaro Roodenburg een PR noteren. Jesse de Win werd 5e op deze afstand, Tim Muller 6e. Jasper de Win kwam net tekort voor brons en werd 4e, Giovanni den Ouden tikte als 7e aan.

Chinouk Tschan zwom een PR op de 100 rug en werd hiermee 5e, Esmée Roodenburg werd 6e, Sam IJzerman 7e en Sabrina de Graaf 5e.

Aan het eind van de middag stond de 4x100 wisselestafette op het programma. Het jeugdteam met Max Muller, Yaro Roodenburg, Ben Muller en Tim Muller werd mooi 3e. Het herenteam met Ivan van Omme, Jesse de Win, Jasper de Win en Giovanni den Ouden tikte na een spannende race eveneens als 3e aan.

Sessie 6 begon met de 200 vrij voor heren. Ben Muller zwom in een mooi PR naar de 4e plaats en Aidan van Gool pakte plaats 7. Tim Muller pakte het brons in zijn categorie.

Op de 200 wissel zwom Sam IJzerman in een PR naar de 6e plaatse en haar tijd was goed voor een startbewijs voor het NJK. Sabrina de Graaf werd in haar categorie 7e en Samantha van Eijk werd 6e bij de dames.

Op de 50 school zwom Dylan Goethart een mooi PR en ook Tim van Heeswijk zette een PR op de klokken en werd 5e. Jesse de Win veroverde het zilver en Tim Muller werd 5e. Ivan van Omme zwom naar een 6e plaats bij de heren. De 50 rug betekende een PR voor Sofia de Graaf, Esmée Roodenburg, Diane Vink en Sam IJzerman. Samantha van Eijk zwom in een PR naar de 3e plaats.

Op de 100 vlinder greep Ben Muller net naast het brons en werd 4e. Jasper de Win pakte op deze afsluitende afstand een bronzen medaille bij de heren.

De 4x100 vrij estafette werd door het Geulteam met Samantha van Eijk, Carmen Muilwijk, Sunanda van Heteren en Sabrina de Graaf afgesloten met een mooie 3e plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.