Sprankelend nieuw magazine van Rivas

27 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Sprankelend nieuw magazine van Rivas

DRECHTSTEDEN - Rivas Thuiswijzer, het huis-aan-huismagazine van Rivas Zorggroep, is compleet vernieuwd. Het tijdschrift is omgedoopt tot Rivas en de eerste editie heeft het thema Energie! Kenmerkend voor het blad zijn de vele foto’s, korte teksten en de diverse nieuwe rubrieken.

Directievoorzitter Pieter de Kort is hoofdredacteur van Rivas en licht de restyle van het magazine toe. ‘We wilden ons tijdschrift, dat drie keer per jaar verschijnt, nog dichterbij onze lezers brengen. Dit hebben we gedaan door het te verfrissen en de inhoud beter aan te laten sluiten op wat lezers interesseert en boeit. In plaats van alleen maar een visitekaartje af te geven, willen we lezers van elke leeftijd een optimistisch en leuk blad met relevante inhoud over gezondheid en zorg aanbieden.

Aansprekend thema’s, duidelijke rode draad
Rivas Zorggroep biedt gezondheidsprogramma’s, uiteenlopende diensten en verschillende vormen van zorg. Dit gebeurt in een gebied met ruim 500.000 inwoners verspreid over delen van Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht en Gelderland.

Lezers kunnen het verband tussen de activiteiten van Rivas Zorggroep, de rode draad, zomaar uit het oog verliezen. Daarom is ervoor gekozen om per editie uit te gaan van een breed, aansprekend thema. Dit is de rode draad die de samenhang brengt tussen de verschillende, actuele onderwerpen. De Kort: ‘Zo houden we het magazine overzichtelijk en tegelijkertijd veelzijdig en interessant voor lezers.’

Interactie met lezers
De uitdaging voor elk nummer is steeds de creativiteit te vinden om het thema met de informatieve en leuke verhalen in te vullen. De redactie van Rivas vindt de stem en de inbreng van lezers dan ook heel belangrijk. De Kort licht toe: ‘Lezers nodigen we uit om hun suggesties voor onderwerpen, vragen aan onze deskundigen, hun tips en adviezen te e-mailen naar redactie@rivas.nl. Dit is dan weer input voor de redactie bij het samenstellen van het blad. Ook online zoeken we de dialoog met lezers, bijvoorbeeld via sociale media en onze website www.rivas.nl.’

Leesonderzoek
Op dit moment ontvangen 319.000 huishoudens in de regio het magazine Rivas. De redactie nodigt lezers uit om hun feedback te geven op het eerste nummer van het vernieuwde magazine Rivas. De Kort: ‘Via het leesonderzoek op www.rivas.nl/leesonderzoek vragen we lezers om hun reacties. Die nemen we ter harte, want zo kunnen we het blad continu ontwikkelen en verbeteren.’

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.