PKC wint ruim van Dalto op het veld

26 mei 2013
PKC wint ruim van Dalto op het veld

PAPENDRECHT - PKC deed afgelopen zaterdag wat het moest doen, winnen van Dalto om zo zicht te blijven houden op de kruisfinales voor de veldtitel. Met nog twee speelrondes te gaan staan de Papendrechters twee punten voor op de nummer drie TOP dat vandaag ook won van DeetosSnel. Zekerheid is er dus nog absoluut niet, ieder puntje is belangrijk in deze fase, maar de manier waarop PKC won geeft vertrouwen.

In de eerste helft was het allemaal nog maar matig en keken de Papendrechters regelmatig tegen een kleine achterstand aan. Maar echt groot werd het verschil nimmer, PKC bleef aanhaken en steeds ook weer langszij komen.
Pas in de tweede helft ging het gas op het pedaal, waar de ploeg uit Driebergen geen antwoord meer op had. PKC nam steeds meer afstand en kon het zich veroorloven om in de slotfase op gallery play over te schakelen. Een fantastisch doelpunt van Laurens Leeuwenhoek, na een werkelijk heerlijke combinatie, bracht de overwinning naar Papendrecht: Eindstand: 20-14.

Voorafgaand aan deze wedstrijd speelden de reserves hun wedstrijd tegen Dalto 2, dat op dat moment nog puntgelijk stond. Met 16-15 werd het een heel nipte, maar belangrijke overwinning voor ons tweede, dat nu alleen de koppositie in de reserve Ereklasse B voor zich opeist.

Tekst: Ton de Vries
Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.