VV Papendrecht speelt gelijk in finale nacompetitie tegen Rijswijkse Boys

26 mei 2013
VV Papendrecht speelt gelijk in finale nacompetitie tegen Rijswijkse Boys

PAPENDRECHT - De betere ploeg wint niet altijd. Dat ondervond Papendrecht op zaterdag 25 mei in de eerste finale wedstrijd voor promotie naar de 2e klasse. Papendrecht was veruit de beter spelende ploeg maar Rijswijkse Boys toonde zich een taaie tegenstander met een “geef nooit op “ mentaliteit. Met name het eerste kwartier van de tweede helft domineerde Papendrecht het spel met vlot combinatie voetbal, waarbij de tegenstander werd teruggedrongen in het eigen strafschopgebied. Dat werd hierdoor zo overvol dat bijna alle kansen smoorden op een been of lichaam van een tegenspeler. Uiteindelijk wist Jay Luciano een gaatje te vinden en de verdiende 2-2 te scoren. Inderdaad 2-2, want Papendrecht keek na 40 minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan.

Papendrecht kwam goed uit de startblokken geconcentreerd spelend flitste Jay Luciano  in de eerste 5 minuten al twee keer langs zijn tegenstander Marco Strik. Zijn voorzetten miste echter de precisie. Na 18 minuten spelen de eerste grote kans van Papendrecht, Rico van Overloop werd keurig vrijgespeeld en probeerde met een gericht schot te scoren, maar vond Rijswijk doelman Wesley van den Oever op zijn weg. Een minuut later zette Terry van der Waal goed door en probeerde in de korte hoek te scoren, zijn inzet kwam op de buitenkant van  de paal. Toch was het Rijswijk die op voorsprong kwam. Assistent scheidsrechter Tezemir constateerde waarschijnlijk als enige dat Karsten v.d. Velde bij een snelle uittrap buiten zijn strafschopgebied was geweest en zijn vlagsignaal werd door de vaak van grote afstand leidende Sjors de Jong gehonoreerd. De vrije trap van Ricky Vroon ketste van de onderkant van de lat op, of achter de lijn. Wederom Tezeling had echter waargenomen dat de bal achter de lijn was, 1-0 voor Rijswijk dus. Overigens was Tezeling voor de wedstrijd al nadrukkelijk aanwezig. Als 2e assistent vond hij het nodig om spelers te wijzen op verkeerde kleur tape op de kousen en een verkeerde kleur van de slidingbroeken.

Papendrecht liet zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan, Ramses de Leeuw mikte met zijn lob iets te hoog en een hoekschop van Terry van der Waal werd door vriend en vijand gemist en ging een meter van het doel voorlangs. Slechts een enkele keer kon Rijswijk onder de druk uitkomen, maar de kwaliteit van de ploeg is dat het dan wel gelijk gevaarlijk is. Marcel Kant liet dat in twee minuten zien. Eerst werd zijn schot onschadelijk gemaakt door v.d. Velde, maar zijn diagonale schot van een minuut later was Karsten te machtig. Juist toen de Papendrecht supporters begonnen te denken dat het wel eens verkeerd zou kunnen aflopen vond aanvoerder Giovanni Ada tijdens een scrimmage voor het Rijswijkse doel een gaatje en kon er met 2-1 gerust worden.

In de rust had Richard Elzinga zijn spelers voorgehouden vooral het eigen spel te blijven spelen en dat was het eerste kwartier goed merkbaar. Papendrecht nam hierna echter gas terug, waardoor de wedstrijd een rommelig karakter kreeg. Pas in de laatste tien minuten werd de druk weer opgevoerd en kwam Papendrecht bijna op 2-3 toen van de Oever een inzet van Django van Dijkhuizen verkeerd beoordeelde, de bal rolde echter net naast.
Gemengde gevoelens bij coach Elzinga. Terugkomen na een 2-0 achterstand is goed, maar jammer dat de pressie van het begin van de tweede helft niet vol te houden was.

A.s. zaterdag is de beslissende wedstrijd op het Slobbengors. Bij een gelijkspel volgt er 2 x 15 minuten verlenging en eventueel strafschoppen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.