VV Papendrecht plaatst zich voor de nacompetitie

22 april 2013
VV Papendrecht plaatst zich voor de nacompetitie

PAPENDRECHT - Door een 1-0 overwinning op Groot Ammers heeft VV Papendrecht zich op zaterdag 20 april in ieder geval verzekerd van de derde plaats in de eindrangschikking die recht geeft op een vervangende periode van G.J.S. of Tricht. Bovendien zijn er ook nog steeds kansen om de derde periode zelf binnen te halen.

Door blessures en een schorsing moest trainer Richard Elzinga wat sleutelen aan zijn team en besloot de starten met twee spitsen. Dit werd geen groot succes. Ersan Idris Oglu was niet in staat de bal vast te houden en leverde de ballen keer op keer in bij de tegenstander. Jay Luciano kreeg, mede door de verraderlijke wind, niet de ballen waar hij op snelheid mee uit de voeten kon en hij liet zich moedeloos terugzakken. Omdat ook Groot Ammers geen vuist kon maken beperkte de eerste helft zich tot slechts twee doelrijpe kansen. Eerst mist Oglu in riante positie en na een slipper van Robin Werkman kreeg Gauthier Luwawa vrije doorgang naar Karsten v.d. Velde, die zich niet liet verschalken. De toeschouwers werden dus getrakteerd op een middenveldspel van twee hardwerkende ploegen, die soms felle duels uitvochten. Hiervan kreeg Rico van Overloop twee “roodgetinte” aanslagen te verwerken, waarbij de matig leidende scheidsrechter van Hoogdalem (uit Papendrecht !) onvoldoende tegen op trad. De leidsman vond zelfs een vermaning niet op zijn plaats.

In de rust veranderde Elzinga van tactiek. Rico van Overloop, hij zoekt nog steeds naar zijn vorm, werd vervangen door Django van Dijkhuizen die als derde spits ging fungeren. Het resultaat kwam snel, Stephan Bravenboer speelde de in het strafschopgebied vrijstaande Oglu aan, de Griek maakte geen fout en liet Sjoerd Lakerveld kansloos. Dit was het duwtje wat Papendrecht nodig had. Vanaf dat moment dicteerde ze het spel en plotseling werd met name Luciano weer goed in de diepte aangespeeld. Helaas zag hij zijn voorzetten niet verzilverd worden. Slechts sporadisch wist Groot Ammers nog onder de druk uit te komen en gunde daarmee Kartsen v.d. Velde een rustige tweede helft. Slechts in de slotfase kwamen er nog kansen voor de bezoekers maar de overtuiging ontbrak.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Amstelwijck. Deze ploeg verkeerd nog in degradatienood en leverde een knappe prestatie door G.J.S. nog even van het kampioenschap af te houden. Daarna nog de thuiswedstrijd tegen EBOH die nog in de race is voor een periodetitel. Goede opwarmers voor de nacompetitie dus.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.