VV Papendrecht naar de finale van de nacompetitie

19 mei 2013
VV Papendrecht naar de finale van de nacompetitie

PAPENDRECHT - Papendrecht heeft op zaterdag 18 mei op eigen veld het karwei tegen Wilhelmina’26 afgemaakt en plaatst zich voor de laatste ronde om promotie naar de 2e klasse te bewerkstelligen. De tegenstander komt uit de ontmoeting Rijswijkse Boys – EBOH. De winnende coach Richard Elzinga was natuurlijk content met de overwinning maar vooral ook met de wijze waarop dit gebeurde. De Papendrechters legden een aantrekkelijk partij voetbal neer op de uitstekend bespeelbare grasmat en toonden zich op alle fronten de meerdere van de tegenstander.

Wilhelmina was met wat meer aanvallende aspiraties naar Papendrecht gekomen om te proberen een snel doelpunt te scoren. Hierdoor ontstond een aantrekkelijk duel, waar Papendrecht vanaf het begin het middenveld in handen nam. Met name uitblinker Stephan Bravenboer bezorgde zijn, twee koppen grotere, tegenstander Yoeri Duijster een slechte middag. Net als in de heenwedstrijd was de eerste grote kans echter voor Wilhelmina. Uit een vrije trap kopte Marcel de Waal net over. Nadat Jay Luciano een schot in het zijnet zag verdwijnen (het overkwam hem deze middag nog drie keer) was het na 27 minuten raak. Een scherp genomen hoekschop van Nick Warner werd onvoldoende weggewerkt door de Wilhelmina verdediging waardoor de bal voor de voeten kwam van Nick Kamerling, die dankbaar profiteerde. Vijf minuten later werd het zelfs 2-0. Een dieptepass van Giovanni Ada werd door Ramses de Leeuw keurig teruggelegd op Stephan Bravenboer, die op zijn beurt Rico van Overloop alleen voor Wilhelmina goalie Mitchell Kerkwijk zette en deze werd met een lage schuiver geklopt.

Wilhelmina trainer Frans van Wijk schakelde na de rust over op drie spitsen waardoor Papendrecht even de grip op de wedstrijd leek te verliezen. Maar door de tomeloze inzet van alle Papendrecht spelers werd dit snel hersteld. De genadeslag voor Wilhelmina bleef echter lang uit mede doordat Jay Luciano, Rico van Overloop en Stephan Bravenboer verzuimden de trekker over te halen, of de uitstekende doelman Kerkwijk op hun weg vonden. Dit overkwam ook Terry van der Waal die zijn, zeker niet slecht ingeschoten, strafschop door hem gekeerd zag worden.  Luciano’s directe tegenstander Koert Hordijk was er toen al niet meer bij. Hij incasseerde binnen twee minuten twee gele kaarten van de uitstekend leidende Marcel v.d. Kopplel en kon een kwartier voor tijd vertrekken.

Dat wisselspelers ook goed de wedstrijd moeten volgen bewees Raymon Suijker. Vanaf de bank zag hij dat Kerkwijk zich vaak ver voor eigen doel opstelde en in de rust beloofde hij al dat hij hier, bij een eventuele invalbeurt, gebruik van zou maken. Drie minuten voor tijd werd hij op links aangespeeld en vanaf 35 meter krulde hij de bal over de verbaasde Wilhelmina doelman waarmee de 3-0 eindstand werd bepaald.

De volgende tegenstander wordt maandag 20 mei bekend. In Rijswijk wordt dan Rijswijkse Boys – EBOH gespeeld. De eerste wedstrijd is door de Rijswijkers met 4-3 gewonnen. In ieder geval speelt Papendrecht op 25 mei eerst uit en op 1 juni thuis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.