Politie houdt 24-jarige Papendrechter aan in oplichtingszaak

24 mei 2013
Politie houdt 24-jarige Papendrechter aan in oplichtingszaak

PAPENDRECHT - De politie heeft een 24-jarige man uit Papendrecht aangehouden voor een oplichtingszaak tijdens een dansfestival op Koninginnedag in het Beursgebouw in Eindhoven.

Naast de Papendrechter werden de afgelopen weken nog vier mensen aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Ameide, een 23-jarige man uit Gorinchem en twee vrouwen (20 en 21 jaar) uit Gorinchem. De vrouwen verkochten tijdens het festival consumptiebonnen. Ze worden er van verdacht dat ze gedurende hun werk een deel van de opbrengst van de verkoop meegaven aan hun handlangers.

De organisatie van het festival kreeg op enig moment argwaan. Bij controle van twee van de handlangers werd bij hen een geldbedrag van bijna 6500 euro aangetroffen. De politie werd ingeschakeld en het duo werd rond middernacht aangehouden. Het betreft de mannen uit Ameide en Papendrecht.

Eerstgenoemde zit nog vast, de Papendrechter is heengezonden maar nog wel verdachte. Uit politieonderzoek kwamen de drie andere verdachten naar voren. Zij werden woensdagochtend 22 mei aangehouden en in verzekering gesteld. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.