'Burgemeester Keijzerweg is helemaal niet onveilig'

24 mei 2013

PAPENDRECHT - Al jaren is de Burgemeester Keijzerweg een onderwerp van gesprek in Papendrecht. De weg zou veel te gevaarlijk zijn, er gebeuren regelmatig ongelukken.

In 2010 werd er een zogeheten turborotonde in de vorm van een hondenbot. Dit zou de veiligheid vergroten. Toch vond en vindt er nog regelmatig een ongeluk plaats. In april 2013 werd de 'BK-weg' gekozen tot onveiligste weg in de regio.

Onterecht, zo vindt Anita Schoffelmeer. In een brief aan Papendrecht.net schrijft zij dat de weg zelf helemaal niet onveilig is. De verantwoordelijkheid ligt volgens haar bij de bestuurder. Hij of zij moet zich netjes aan de regels houden, borden kijken en alert zijn. Dan wordt de Keijzerweg al een stuk veiliger, meent mevrouw Schoffelmeer.

Ingezonden brief
"Burgemeester Keijzerweg - Gevaarlijkste weg in de regio

Hoe kan een weg ‘gevaarlijk’ zijn? Ik word hier soms moedeloos van. Iemand die achter het stuur zit, heeft een grote verantwoordelijkheid. Om zo zorgvuldig mogelijk en in alle veiligheid gebruik te maken van een motorvoertuig om van A naar B te kunnen.

Dat betekent dat de bestuurder er alles aan moet doen om zich goed voor te bereiden en de regels na te leven! Oplettendheid staat voorop. Ik rijd wel eens te snel. Als ik door een rood licht zou rijden, dan geef ik het rode licht niet de schuld. Dan ben ik gevaarlijk bezig! Niet het stoplicht.

Als ik uit de bocht vlieg, dan is de weg niet gevaarlijk, dan heb ik mijn snelheid en de bocht niet goed ingeschat. Dan ben ik gevaarlijk bezig, niet de bocht. Als ik in een vernieuwde, veranderde situatie terecht kom, dan moet ik extra alert zijn. En ik zeg niet: "Wat een gevaarlijke situatie." Er staan borden.

Ik vind de dubbele rotonde op de BK-weg een zegen. De stoplichten veroorzaakten veel opstoppingen en andere nare situaties, want er werd ook toen door rood gereden om ‘net’ nog even het stoplicht te halen om door te kunnen rijden. Nu hebben wij een betere doorstroming van verkeer. Ook vanaf de N3. Er staan borden die de rijstroken aangeven.

Ik schrik me soms rot als er een bestuurder opeens voor mij plotseling stopt - midden op de rotonde - omdat er opeens een onzekerheid optreedt. Dat heeft niets met een gevaarlijke rotonde te maken. Maar een gevaarlijke bestuurder! Kijk naar de borden en sorteer voor. Rijd je net even verkeerd, doe nog een rondje.

Het spijt me, maar ik vind dat het hoog tijd wordt dat de bestuurders de schuld krijgen van hun rijgedrag en niet de wegen!

Als het in Papendrecht zo slecht gaat, moet men zich af vragen in hoeverre de opleidingen voor het rijbewijs in deze regio verlopen. En in hoeverre het rijgedrag van de bestuurder onder de loep genomen moet worden. Het is een trend tegenwoordig om alle verantwoordelijkheid zo ver van de personen af te schuiven en elders het probleem neer te leggen.

Zodra iemand achter het stuur kruipt, begint de verantwoordelijkheid! Rijd voorzichtig a.u.b, maak veilig gebruik van de wegen en leef de regels na met respect."

Anita Schoffelmeer

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.