Gedeelte Burgemeester Keizerweg Afsluiten?

13 februari 2006
Gedeelte Burgemeester Keizerweg Afsluiten?

PAPENDRECHT - Op de kruising Burgemeester Keijzerweg/Kennedylaan hebben onlangs een aantal ongelukken plaatsgevonden. Sinds de doortrekking van de N3 tot de A15 gaat het niet goed met de BK-weg. Zeker na de aansluiting op de Edisonweg vanuit Alblasserdam is het niet best. De Burgemeester Keijzerweg krijgt meer en meer te maken met sluipverkeer door de files op de A15.

Doordat veel bestuurders haast hebben, wordt er nogal eens door het oranje en rode licht gereden. Wethouder De Looff denkt dat hij de problemen met het sluipverkeer kan oplossen door de Burgemeester Keijzerweg voor een gedeelte af te sluiten, zodat sluipverkeer wordt ontmoedigd om Papendrecht te doorkruisen. Wethouder De Looff: "Dit sluipverkeer moet verdwijnen. Dat kan door de BK-weg tussen de Veerweg en de Kennedylaan te sluiten voor alle verkeer (met uitzondering voor de bus) met een rotonde aan de Kennedylaan-kant. Alleen door de doorgang voor het sluipverkeer onmogelijk te maken, kan er een veilige verkeerssituatie ontstaan. Bewoners van Wilgendonk kunnen dan veilig naar Kraaihoek-Noord/Centrum en andersom. Het afgesloten gebied kan dan een invulling krijgen, waardoor het Vijverpark via het zwembadterrein tot in Wilgendonk kan worden doorgetrokken."

Groen Links is echter fel gekant tegen dit voorstel. René van Engelen: "Men komt veel moeilijker van de oostkant naar de westkant en andersom. Wegen als de Pieter Zeemanlaan (waar nu al heel veel verkeer over gaat) worden nog verder belast. Door dit soort maatregelen ontstaan er gevaarlijke verkeerssituaties in andere delen van Papendrecht. De mensen die slachtoffer zijn geworden van het sluipverkeer op de Burgemeester Keijzerweg willen het probleem op de BK-weg opgelost zien en niet dat er door deze schijnoplossingen ergens anders gevaarlijke situaties ontstaan.
Het probleem van het sluipverkeer zal de wethouder op een andere manier moeten aanpakken. Er zijn veel deskundigen op dit gebied. Vraag naar hun mening. Er zijn andere gemeenten met ervaring. Steek daar je licht op en reageer niet met een ondoordachte maatregel! Tenslotte vergeet wethouder De Looff (VVD) voor het gemak maar even de Papendrechters zelf. Dat lijkt ons een slechte zaak. Binnen je gemeente moet je je goed kunnen verplaatsen op doorgaande wegen. Winkels en voorzieningen als het zwembad en de sporthallen moeten gemakkelijk bereikbaar zijn.
Nee, als Groen Links vinden wij dat deze VVD’er te kort door de bocht gaat. De wethouder zorgt zo voor een verkeerschaos in Papendrecht. Het is een slecht idee."
Een concreet alternatief wordt echter op dit moment nog niet door Groen Links geboden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.