Wasko Kinderopvang start Sport BSO

13 mei 2009
Wasko Kinderopvang start Sport BSO

PAPENDRECHT - Om de BSO uitdagender te maken voor kinderen die in groep 5 t/m 8 van de basisschool zitten, is Wasko Kinderopvang vandaag gestart met een buitenschoolse opvang (BSO) met als thema sport. Op de Sport-BSO wordt een actief en uitdagend activiteitenprogramma aangeboden, dat zich richt op sport en spel.

Aansluiting bij maatschappelijke ontwikkelingen
“Met de Sport-BSO willen we verschillende doelen bereiken,” aldus Wasko-directeur Ronald van Rooden. “In de eerste plaats willen we de BSO aantrekkelijker maken voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool. In de tweede plaats wil Wasko haar dienstenaanbod verbreden door meer in te spelen op de behoeften van verschillende leeftijdsgroepen. En in de derde plaats willen we een maatschappelijk belang dienen door kinderen meer te laten bewegen.”

Samenwerking met PKC
Voor het realiseren van de Sport-BSO werkt Wasko samen met Korfbalvereniging PKC. Deze samenwerking houdt in dat de Sport-BSO in de sporthal van PKC is gevestigd. Verder werken onze pedagogisch medewerksters op de Sport-BSO samen met een PKC’er met een sport-opleiding en verzorgen PKC’ers korfbalclinics. Maar ook andere sporten komen ruimschoots aan bod op de Sport-BSO. Van Rooden is zeer te spreken over deze bijzondere vorm van samenwerking. “Het laat zien hoe maatschappelijke organisaties als PKC en Wasko samen iets waardevols kunnen aanbieden aan de Papendrechtse gemeenschap.”

Proef tot zomervakantie
Voorlopig wordt de Sport-BSO georganiseerd tot de zomervakantie. Bij positieve reacties van kinderen en ouders zal de Sport-BSO vanaf de start van het nieuwe schooljaar worden voortgezet. De Sport-BSO is bedoeld voor kinderen die gebruik maken van de buitenschoolse opvang van Wasko.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.