Dinh Duc Dao Clubkampioen 2013 bij de 2e/3e klassers

21 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Dinh Duc Dao Clubkampioen 2013 bij de 2e/3e klassers

PAPENDRECHT - De negen spelers die zich gemeld hadden voor het Clubtoernooi werden door organisator Piet den Dikken verdeeld in 2 poules.

Omdat Piet zelf ook aan dit kampioenschap deelnam werd het toernooi verder begeleid door Jan Tillemans. Na het onvermijdelijke wachten op de laatste deelnemer, als vanouds Joop Joosten (“Ik heb me rot gehaast!”), kon een kwartier te laat de eerste bal geslagen worden.

Op de foto van links naar rechts: Matthijs van Hoek, Dinh Duc Dao en Adino Bosch.

In twee poules werd aantrekkelijk spel vertoond, waarna de ondersten in beide poules nog enkele wedstrijden voor het eindklassement moesten spelen, en de bovenste twee van iedere poule doorgingen naar de kruisfinales.

Wedstrijden voor het eindklassement
De spelers die niet doorgingen naar de kruisfinales mochten onderling nog uitmaken hoe het eindklassement er uit zou komen te zien.
Tussen de laatste in de poules, Niek van Westen en Laurens Langeveld, werd het in een 4e game met 11-13 beslist dat Niek 9e werd. Ook de prestigestrijd tussen Laurens en Kevin Nugteren werd door Laurens gewonnen, al was er wel een 5e game met 8-11 voor nodig. Kevin 8e en Laurens 7e. Ook de teamgenoten Dirk van Vugt en Joop Joosten hadden 5 games nodig, de 5e plaats werd uiteindelijk door Joop gewonnen.

Kruisfinales:
Matthijs van Hoek tegen Adino Bosch werd in 3 games beslecht: na 11-7 en 13-11 berustte Adino en werd het een duidelijke 11-1.
Dinh Duc Dao had het duidelijk moeilijker tegen Piet den Dikken: na 9-11 en 11-7 kon Piet het niet meer bijhouden, en met 5-11 en 7-11 sloeg Dinh zich naar de finale.

3e/4e plaats:
Dat werd een wedstrijd op niveau: met 11-8, 7-11, 14-12 en 8-11 was het 2-2 tussen Piet en Adino. In nogmaals een uitputtende 9-11 moest Piet den Dikken in Adino Bosch zijn meerdere erkennen en greep hij, ondanks een goed toernooi, net naast de prijzen.
Hulde voor Adino Bosch, lang geleden dat hij op de kampioensfoto stond!

Finale:
De teammaten van Papendrecht 5 mochten onderling bepalen wie de grootste trofee mee naar huis mocht nemen. Het werd een mooie partij met flitsende smashes, voor Matthijs van Hoek enigszins tegenvallend in 3 games gespeeld, voor Dinh Duc Dao een gedecideerde streep onder zijn titel van Clubkampioen 2013 bij de 2e/3e klassers.

 

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.