Willem de Zwijger hockeyteam naar finale schoolhockey

21 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Willem de Zwijger hockeyteam naar finale schoolhockey

PAPENDRECHT - Willem de Zwijger -jongens eerste bij schoolhockey.

Het jongensteam van het Willem de Zwijgercollege in Papendrecht heeft het erg goed gedaan in de voorronde van het jaarlijkse KNHB-schoolhockeytoernooi. Het schoolelftal in de categorie jongens jong werd eerste in de poule bij een toernooi in Barendrecht, op vrijdag 19 april. Daarmee heeft het Willem de Zwijger College zich geplaatst voor de finaleronde op 7 juni, bij Pinoké in Amsterdam.

Bijna tienduizend meisjes en jongens deden vrijdag 19 april op heel veel locaties in Nederland mee aan de Nationale Schoolhockeycompetitie van de KNHB, met als inzet een plaats voor de finaledag begin juni bij hockeyclub Pinoké in Amsterdam. Het team van het Willem de Zwijger College uit Papendrecht in de categorie jongens jong speelde een toernooi in Barendrecht.

De ploeg bestond uit Souburghers, twee oud-Souburghers en een voetballer uit Alblasserdam met een geweldig loopvermogen. De jongens speelden liefst 7 wedstrijden van een half uur, inclusief kruisfinales en de finale. Alle wedstrijden werden met winst afgesloten!

De eerste 4 wedstrijden kon het Willem de Zwijger College vrij gemakkelijk winnen, maar de laatste drie duels waren heel erg spannend. De elftallen waren aan elkaar gewaagd maar het team van de Willem wist slimmer om te gaan met de speeltijd door telkens vroeg te scoren en de voorsprong goed te verdedigen.

Het tempo lag behoorlijk hoog en het leuke van een dergelijk schoolhockeytoernooi is dat de meeste teams bestaan uit jongens die in de reguliere competitie in verschillende klassen uitkomen. Het was voor de meegereisde toeschouwers ook geweldig spannend en leuk om naar te kijken.

Aan het einde van deze inspannende vrijdag, met 3,5 uur hockey op een hoog tempo, kunnen alle jongens terugkijken op een prachtige hockeydag. Goed gedaan mannen! De coaches van het Willem de Zwijgercollege, de heren Beijer en Kraaijeveld, kunnen zich nu samen met de jongens voorbereiden op de landelijke finaledag in juni.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.