Burgerjaarverslag 2011 nu met QR codes

16 mei 2012
Burgerjaarverslag 2011 nu met QR codes

PAPENDRECHT - Op woensdag 16 mei heeft burgemeester De Bruin het burgerjaarverslag 2011 en het jeugdjaarverslag 2011 gepresenteerd. In dit verslag staat beschreven wat de gemeente Papendrecht en in het bijzonder de burgemeester heeft bereikt in het afgelopen jaar.

Ook is er aandacht geschonken aan bijzondere presentaties van Papendrechters en bijzondere evenementen die in 2011 zijn georganiseerd.

‘Omdat ik het belangrijk vind verantwoording af te leggen aan inwoners kiezen we er voor elk jaar met vernieuwingen te komen, het burgerjaarverslag extra onder de aandacht te brengen en iedereen de mogelijkheid te geven te lezen wat de gemeente het afgelopen jaar gedaan heeft’, stelt De Bruin. Evenals vorige jaren kiest de burgemeester er voor het burgerjaarverslag te presenteren op verantwoordingsdag. Die dag valt in 2012 op woensdag 16 mei, daarom ligt het burgerjaarverslag die dag bij inwoners als bijlage van het Papendrechts Nieuwsblad in de brievenbus.

Eerste jeugdjaarverslag
In 2007 bracht De Bruin als eerste - en nog steeds enige - burgemeester een jeugdjaarverslag uit. Door bij de introductie ook een jeugddebat te organiseren, kreeg dit jeugdjaarverslag veel aandacht. De Bruin: ‘De betrokkenheid van jongeren tijdens deze debatten treft mij elke keer weer. Zij zijn de inwoners van de toekomst en hebben een eigen, originele kijk op de wereld om hen heen. Daarom moeten we ze bij hun eigen toekomst, de waarden van democratie en het vrije debat betrekken en aan hen verantwoording afleggen.’

Vernieuwingen
In het burgerjaarverslag over het jaar 2011 zijn opnieuw vernieuwingen doorgevoerd. Zo geven mindmaps snel inzicht in complexe onderwerpen, bieden QR-codes snelle toegang naar extra informatie en zorgen grafieken en foto’s voor een heldere presentatie. Daarnaast zijn dit jaar verschillende jongeren gevraagd hun opvattingen over lokale democratie in een kort artikel te verwoorden. Eén daarvan is opgenomen in het digitale jeugdjaarverslag.

De twee verslagen zijn te downloaden via de website van de burgemeester: www.burgemeesterpapendrecht.nl

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.