PKC wint derby van Deetos

13 mei 2013
PKC wint derby van Deetos

PAPENDRECHT/DORDRECHT - Onder koude, kille en bij momenten natte omstandigheden werd op zaterdag 11 mei op sportpark Oostpolder de derby van de Drechtstreden gespeeld tussen PKC en DeetosSnel.

In de eerste helft verliep dat moeizaam. Na een verlaat begin van de wedstrijd ging het lange tijd gelijk op. Met nog acht minuten tot de rust stond er 7-6 op het scorebord. De slotfase was voor de Papendrechters, om met 9-6 de warme thee op te zoeken.
in de tweede helft nam PKC steeds meer afstand van Deetos: via 15-9 en 17-10 werd het 19-11 met nog vijf minuten op de klok. De laatste vijf minuten geloofden de Papendrechters het wel, met nog één minuut stond er 21-13 op de teller. De eindstand op de Oostpolder: 21-13.

Doordat OVVO thuis nipt van TOP wist te winnen, staat PKC nu alleen op de tweede plaats met twee punten achterstand op de Maarssenaren en twee punten voor op de Sassenheimers. Langzaam komen kruisfinales in zicht.

PKC 2 won simpel haar wedstrijd eerder deze middag: 27-18. Het slotaccoord was voor Corné Troost, die vanuit de hoek van het veld onder een ovationeel applaus de laatste treffer deed aantekenen (een echte André Simons treffer volgens de kenners: lakoniek aanleggen en gewoon raak schieten).

Tekst: Ton de Vries
Foto: Peter Besemer
 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.