Ivo Bijl Nederlands Studenten Kampioen 1500 meter

13 mei 2013
Ivo Bijl Nederlands Studenten Kampioen 1500 meter

PAPENDRECHT - Vrijdag 10 mei was in Groningen de tweede dag van het Nederlands Studenten Kampioenschap Atletiek. Hier verdedigde Ivo Bijl zijn vorig jaar behaalde titel op de 1500 meter. Ivo heeft de gehele wedstrijd op kop gelopen en heeft verdiend de wedstrijd gewonnen.

Ivo startte niet heel snel, maar kwam wel direct op kop te lopen. Vanwege de wind was dit niet gunstig, dus liet hij het tempo zakken. De rest van het deelnemersveld vond dit echter geen probleem, dus liep de groep het eerste rondje in 70 seconden. Na 600 meter versnelde Ivo een paar meter om de concurrentie te testen, maar liet daarna weer het tempo zakken, omdat hij wederom vol in de wind kwam te lopen. De kopgroep was ondertussen uitgedund tot  3 lopers. Op 550 meter voor het einde zette Ivo de beslissende versnelling in, die de achtervolgers niet konden pareren. In een lange versnelling kon Ivo door naar de finish, waar hij als winnaar over de streep kwam in een tijd van 4 minuten en 11 seconden. 
Over een paar weken gaat Ivo proberen om een nieuw PR te lopen op de 5000 meter, zodat hij zich kan kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap. Hij zal dan een tijd moeten lopen onder de 14.52.
 
Op 9 mei liepen een aantal Passaat TopSportPerfection atleten hun eerste serieuze baanwedstrijd van het seizoen. Dit een week na terugkomst van de geslaagde trainingstage in Portugal. Het betrof hier een 3000m, op de net geopende nieuwe baan bij de Harry Schulting games in Vught. In de A- serie startten Roy Hoornweg en Bart van Nunen. Roy was ingehuurd als haas en kreeg de opdracht op een schema van 8.20 te lopen. Dit tempo liep hij relatief makkelijk en omdat hij na 2000m op kop liep met een voorsprong van 25 meter op zijn volgers besloot hij de race uit te lopen. Uiteindelijk finishend in een winnende tijd van 8.23.12. Ook Bart liep de A race, met als doel een ruim PR. In een redelijk constant tempo wist hij te eindigen in een mooie tijd van 8.33.27. Deze tijd was goed voor een fraaie 4de plaats. Hiermee verbeterde hij zijn PR met ruim 10 seconden . In de B- serie startte Lars Gerritsen. Met een sterke laatste km liep ook hij een mooi PR en kwam uit op 8:48.72. In de komende weken zullen de atleten diverse baanwedstrijden gaan lopen. De junioren Lars en Bart pogen in de komende weken een limiet voor het EJK in Rieti te lopen.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.