Goed eerste weekend kringkampioenschappen voor de Geul

13 mei 2013
Goed eerste weekend kringkampioenschappen voor de Geul

PAPENDRECHT -  Dit weekend werden in Dordrecht de eerste drie sessies van de regionale kringkampioenschappen gezwommen in het 50 meterbad. Elke leeftijdscategorie komt bij elk nummer aan de start en per leeftijdscategorie zwemmen bij de jongere zwemmers de snelste 16 en bij de oudere zwemmers de snelste 8 zwemmers van de kring Rotterdam. Plaatsing voor deze kampioenschappen is dus al een prima prestatie. Het doel is natuurlijk om de felbegeerde titel “kringkampioen 2013” achter je naam te krijgen en vijf Geulzwemmers slaagden hierin. In de categorie meisjes junioren 1 was de titel op de 200 vrij voor Sam IJzerman, in de categorie jongens junioren 3 pakte Ben Muller de titel op de 200 vlinder en Max Muller werd kringkampioen op de 50 rug. In de categorie jongens jeugd 1 was Jesse de Win goed voor twee kringtitels: zowel op de 200 school als op de 200 wissel was hij alle concurrenten te snel af.

Er waren nog meer mooie resultaten tijdens deze kampioenschappen: er werden nog 10 individuele medailles veroverd en 13 keer slaagde een Geulzwemmer erin om zijn tijd (uit een 25 meterbad) te verbeteren.
 
Joran Bakema pakte een mooie bronzen medaille op de 200 vlinder, René Verhagen werd bij zijn leeftijd 4e en Aidan van Gool werd 5e. Op de 400 vrij bij meisjes junioren 1 pakte Sam IJzerman de zilveren medaille in een dik PR en haar tijd was goed voor een startbewijs voor het NJK later dit seizoen. Sabrina de Graaf veroverde brons op deze afstand, Pauline Tieleman werd 4e en Zoë van Gool zetten een PR op de klokken.
 
Op de 100 vrij was er een mooi PR voor Levi Tubex en Tim van Heeswijk. Ben Muller pakte het brons en zijn tijd betekende eveneens een startbewijs voor het NJK. Jesse de Win en Tim Muller werden beide 5e. Op de 200 rug zette Sam IJzerman een mooi PR op de klokken en pakte de 4e plaats. Diane Vink werd mooi 5e.
 
Aan het eind van sessie 1 stond de 4x200 vrij estafette op het programma. Zowel het jeugdteam, met Ben Muller, Bas van Middelkoop, Max Muller en Jesse de Win, als het herenteam, met Tim Muller, Ivan van Omme, Jasper de Win en Giovanni den Ouden, pakten hier overtuigend het goud.
 
Op de 200 school werd Aidan van Gool keurig 5e. Sam IJzerman en Sabrina de Graaf pakten op de 100 school de 4e plaats, Diane Vink en Djamari Oetringer werden in hun leeftijdscategorie 6e. Op de 50 vrij zwommen Aidan van Gool, Kevin Tittel en Tim van Heeswijk een mooi PR. Bas van Middelkoop en Jesse de Win pakten het brons, Ben Muller werd 4e, Tim Muller 5e en Jasper de Win 7e. Op de 50 vlinder was er een PR voor Zoé van Gool, Sabrina de Graaf werd hier 5e. Op de 100 rug werden zowel Max Muller als Jesse de Win 2e. 
 
De afsluitende 4x100 wissel estafette werd door het Geulteam met Sabrina de Graaf, Diane Vink, Pauline Tieleman en Carmen Muilwijk afgesloten met een mooie 3e plaats.
 
Tijdens sessie 3 zwom Esmée Roodenburg een mooi PR op de 200 vrij en werd 4e. Samantha van Eijk pakte bij de dames het brons op deze afstand. Op de 200 wissel zette Kevin Tittel het PR record van dit weekend op de klokken door 13 seconden beste tijd af te halen. Ook Liam van Gool zwom een PR op deze afstand. Ben Muller pakte een 4e plaats en Jasper de Win werd 6e. Op de 50 school greep Iris van Valen net naast het brons en werd 4e, Sabrina de Graaf werd 6e. Op de 50 rug was Jesse de Win goed voor brons, Tim Muller en Ivan van Omme grepen net naast het brons en werden 4e. Ben Muller werd 5e, Yaro Roodenburg 6e. Bas van Middelkoop zette een PR op de klokken. Op de 100 vlinder zwom Sabrina de Graaf naar een 4e plaats.
 
De afsluitende 4x100 vrij estafette werd door het jeugdteam met Ben Muller, Max Muller, Bas van Middelkoop en Jesse de Win afgesloten met een bronzen medaille. Het herenteam, met Jasper de Win, Ivan van omme, Tim Muller en Giovanni den Ouden, kwam een fractie tekort en eindigde als 4e.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.