Nipt verlies Drechtstreek

13 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Nipt verlies Drechtstreek

PAPENDRECHT - Drechtstreek is er op het nippertje niet in geslaagd om de competitie met een punt af te sluiten. LRC kaapte de driepunter weg en wist zich daarmee te verzekeren van een plaats in de nacompetitie.

Toen Mark Vosselman al in de zesde minuut van de wedstrijd met een mooi afstandsschot doelman Timo Epping passeerde en de 1-0 aantekende, bestond even de angst dat de Leerdammers een maatje te groot zouden zijn voor het jonge elftal dat John den Dunnen binnen de lijnen had gebracht.

Met in de basis maar liefst vier A1-spelers (Joey van der Net, Dion Warner, Joey d’Haan en Rick Sieses) op de plaatsen van spelers die er om allerlei redenen niet bij konden zijn, leek  die angst niet helemaal onterecht maar het elftal liet zich door de vroege achterstand niet van de kook brengen. Er werd keihard gewerkt en ex-hoofdklasser LRC was niet bij machte om verandering in de stand aan te brengen zodat de 1-0 ook bij de rust nog op het bord stond.

In de tweede helft werd Jorn van Drimmelen ingebracht op zijn vaste positie en daarmee kwam er wat meer kracht naar voren. In de 57ste minuut keurde de goed leidende scheidsrechter Pijpers een doelpunt van LRC af wegens buitenspel en kort daarna gaf Rick Sieses een knappe pass op Peter van de Merwe die de bal met links achter doelman Jeffrey van der Loo wist te schieten: 1-1. Toen braken er voor LRC enkele angstige minuten aan want de Leerdammers moesten minimaal 1 punt uit de wedstrijd halen om nacompetitie zeker te stellen en verliezen zou een streep door die rekening halen.

Drechtstreek leek zijn kansen te ruiken en zette nog eens stevig aan totdat doelman Epping de bal in de 70ste minuut wat ongelukkig uit zijn handen liet vallen voor de voeten van Rogier Gerritsen die niet aarzelde en 2-1 in kon tikken. Door krachtvoetbal en tijdrekken van de zijde van LRC wisten de Leerdammers hun driepunter tijdens de laatste twintig minuten veilig te stellen.

Voor Drechtstreek zit het eerste seizoen in de eerste klasse C er nu op. De ploeg eindigt met 34 wedstrijdpunten op 7e positie en daar mag men zeker niet ontevreden mee zijn. Met vooral spelers afkomstig uit de eigen vereniging kan dit toch een prestaties van formaat worden genoemd. Het was een seizoen met zeer wisselende resultaten waar een wonderbaarlijke overwinning op een hoog geplaatste tegenstander zomaar gevolgd kon worden door een flinke nederlaag in de wedstrijd erna. Als de ploeg dan toch eindigt in het  ‘linker rijtje’ dan moge daaruit blijken dat men in september met vertrouwen uitziet naar een nieuwe competitie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.