Bert de Coninck verrast als Multi-Klusser

08 mei 2013
Bert de Coninck verrast als Multi-Klusser

PAPENDRECHT - De afgelopen paar jaren zijn er door de crisis diverse mensen werkloos geworden, ook in Papendrecht. Vooral 50-plussers hebben erg veel moeite om een nieuwe baan te kiezen.

Papendrechter Bert de Coninck greep echter een unieke kans aan. Hij is in mei 2012 vanuit een WW situatie als zelfstandig ondernemer gestart met een klussenbedrijf genaamd De Multi-Klusser.

Bert legt uit hoe hij tot deze stap is gekomen:

"Ik heb al meer dan 40 jaar ervaring in allerlei kluswerkzaamheden, waarbij ik de afgelopen 18 jaar onderhoud heb uitgevoerd voor woningen van woningbouwverenigingen.

Toen ik vanwege bezuinigingen vorig jaar m'n baan kwijtraakte, bleek het erg moeilijk om een nieuwe baan te vinden, zeker gezien mijn leeftijd.

Gelukkig kwam er de mogelijkheid om een eigen bedrijf te starten met voorlopig behoud van uitkering.

Door het volgen van een starterstraject van het UWV in samenwerking met de KvK, aangevuld met een 3 daagse ondernemerstraining van het loopbaantraject bouw, ben ik goed beslagen ten ijs gekomen. Aan vakkennis en werklust geen gebrek, maar ondernemen was voor mij  wel een geheel nieuwe dimensie. Alles naar je eigen hand zetten en zelf offertes, facturen en werkafspraken verzorgen maken de uit te voeren opdrachten nog leuker en aan afwisseling geen gebrek. De keus was zodoende niet moeilijk om als ondernemer verder te gaan. 

Kwaliteit en heldere werkafspraken. Dat werkt het beste om tevreden klanten te houden en nieuwe te verwerven. In de startersperiode was de meest gevraagde opdracht een complete toiletrenovatie maar ook zolderverbouwingen en andere opdrachten zijn bij mij mogelijk. 

De  boekhouding is uitbesteed en de eerste BTW opgave en de belastingaangifte met een eerste winst verlies rekening zijn inmiddels een feit.

Het ondernemen ben ik erg leuk gaan vinden en een verdere doorgroei is zeker niet uitgesloten. Wel kan ik nog wat meer volume in opdrachten gebruiken om de groei te waarborgen. Zodoende ben ik ook met social media en andere vormen van acquisitie aan de slag gegaan. De BTW verlaging helpt gelukkig goed mee", aldus Bert de Coninck. 

Voor meer informatie, zie www.multi-klusser.nl of via tel.nr. 06-20052310.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.