Boskalis verwerft bagger- en offshore installatiewerk in de Filipijnen

07 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Boskalis verwerft bagger- en offshore installatiewerk in de Filipijnen

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. heeft een contract verworven van Shell Philippines Exploration B.V. voor de installatie van een zogenoemd offshore Depletion Compression Platform voor het Malampaya project voor de kust van het eiland Palawan, in de Republiek der Filipijnen. Het contract omvat bagger-, steenstort- en platform transport en installatie-werkzaamheden en heeft een contractwaarde van circa USD 60 miljoen.

Het project houdt verband met de uitbreiding van het Malampaya-gasveld middels de installatie van een tweede compressorplatform naast het bestaande gasproductieplatform. De werkzaamheden, die zullen worden uitgevoerd door Boskalis Offshore, omvatten een aantal verschillende offshoreactiviteiten.
 
Om de zeebodem voor te bereiden op de installatie van het platform zullen grondlagen worden uitgegraven tot een diepte waarop voldoende draagcapaciteit is; de verwijderde grond wordt afgevoerd naar een speciaal daarvoor aangewezen gebied. Vervolgens wordt er een ondergrond van grind aangebracht als fundering voor de poten van het platform. Hiervoor zal steen afkomstig uit plaatselijke Filipijnse groeven worden gebruikt. Na afronding van deze voorbereidende werkzaamheden zal het Depletion Compression Platform naar de locatie worden gesleept, gepositioneerd en geïnstalleerd met behulp van vier zware anchor handling tugs (AHTs).
 
Om het platform stabiel te maken, zullen alle vier de poten direct na de installatie worden geballast met gewapend grind. Het bestaande gasproductieplatform en het nieuwe compressorplatform zullen door middel van een vaste brug met elkaar verbonden worden. Deze brug wordt eveneens door Boskalis Offshore geplaatst, waarmee het project zal zijn afgerond.
 
Voor dit project, dat zal lopen van begin 2014 tot eind 2014, zal Boskalis Offshore haar nieuwe multifunctionele kabelleg/offshoredienstverleningsschip Ndeavor inzetten, evenals twee AHT-schepen met een vermogen van 200 ton bollard pull en twee AHT-schepen van 100 ton bollard pull. De Ndeavor, die in de tweede helft van 2013 in de vaart wordt genomen, zal bij dit project een sleutelrol spelen met het verrichten van de bagger- en steenstortwerkzaamheden, het verlenen van ondersteuning tijdens de installatie van het platform en tijdens het ballasten van de poten van het platform en het installeren van de vaste brug tussen de twee platforms.
 
Het Malampaya Deep Water Gas-to-Power Project is een joint venture van de Philippine National Oil Company, Chevron en Shell Philippines Exploration B.V. (SPEX, operator van het gasproject). Het gas afkomstig uit het veld wordt via een pijpleiding aan land gebracht waar het wordt gebruikt als brandstof voor meerdere elektriciteitscentrales.
 
De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met de stijgende energieconsumptie.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.