Stralende Koninginnedag

30 april 2013
Stralende Koninginnedag

PAPENDRECHT - Op dinsdag 30 april werd voorlopig de laatste Koninginnedag gehouden, want Willem Alexander is vandaag gekroond tot koning. Het was vandaag heerlijk weer en erg druk in het centrum van Papendrecht. Het Oranjecomité had een groot Led-scherm gehuurd, zodat men op de Markt gewoon de troonbestijging van Willem-Alexander kon meemaken. 

De aubade begon dit keer om 12.00 uur, waarbij burgemeester alvast de felicitaties aan Koning Willem Alexander overbracht. Hierna gingen honderden ballonnen feestelijk in de lucht in, de vrijheid tegemoet.

Voor de 80-jarige Simon van Dalen was het de laatste keer dat hij dirigent was van de aubade. Na liefst 50 jaar droeg hij het stokje over aan Wim Versteeg. Simon kreeg als dank een grote bos bloemen en de nieuwe zilveren munt met de beeltenis van Beatrix en Willem Alexander.

's Avonds werd er van 19.30 tot 22.00 uur een taptoe gehouden op de Markt in het centrum, waar ruim 1000 mensen op af kwamen.

Hieronder vindt u een aantal foto's van deze schitterende dag. Heeft u nog mooie foto's gemaakt, geef het dan aan ons door! (redactie@papendrecht.net).
 

Foto's: Hans Huisman

Foto's: Ron Tiben en Hans Huisman

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.