Terugblik Koninginnedag 2006

01 mei 2006
Terugblik Koninginnedag 2006

Papendrecht, 29 april 2006 - Koninginnedag begon koud en winderig, alhoewel ons dorp niet geteisterd werd door knikkergrote hagelstenen, zoals dat onze Koninkijke Familie overkwam in Zeewolde. Toch werd de uitbundigheid en de publieke belangstelling voor vele evenementen door het koude weer ongunstig beïnvloed.
Er was duidelijk minder belangstelling voor de vrijmarkt op het Marktplein dan vorige jaren, maar toch was het nog steeds gezellig druk.

In de loop van de middag brak gelukkig het zonnetje door, zodat het al een stuk aangenamer en drukker werd. Dit jaar was er in samenwerking met Dordrecht en Zwijndrecht een poging gedaan om een zeer lange vrijmarkt te creëeren. Deze liep vanaf het winkelcentrum De Meent via het Eiland naar de Waterbus, waar men kon oversteken naar Dordrecht. Men kon zich de hele dag gratis vervoeren met de waterbus en hier werd dan ook flink gebruik van gemaakt, met lange rijen als gevolg.

Op het Oude Veer was dit jaar een heuse skihut aanwezig.

Lekker ontspannen wachten op "klanten"

We kwamen ook nog de Papendrecht900 baby tegen, die al behoorlijk is gegroeid.

Schaakvereniging Papendrecht-Alblasserdam aanwezig met een reuze schaakbord.

De vrijmarkt liep dit jaar ook door de Eilandstraat

Enorme drukte bij de waterbus...

Het traditionele paard en wagen in de Eilandstraat.

De braderie op de Veerweg.

En ook de kinderen komen aan hun trekken bij grote luchtkussens.

Er waren ook een aantal Papendrechtse organisaties die zich promoten, zoals Hoop voor Albanië.

© fotografie: Hans Huisman

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.