Drechtstreek speelt zich veilig

29 april 2013 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek speelt zich veilig

PAPENDRECHT - Met de 3-4 winst in de uitwedstrijd tegen Heerjansdam heeft Drechtstreek zich definitief veilig gespeeld en komt het ook in het komende seizoen uit in de 1e klasse. Een makkelijke overwinning was het zeker niet want pas in verlening van de wedstrijd scoorde Ruben Timmermans de verlossende winnende goal.  

Drechtstreek begon erg voortvarend aan de wedstrijd en had in het eerste deel het betere van het spel. Het was het niet erg attent spelende Heerjansdam regelmatig de baas en een Papendrechts doelpunt hing in de lucht. Toch was het namens Heerjansdam de goed spelende Andro Franca die van scheidsrechter Collé de 1-0 mocht in schieten via een strafschop.
 
Voor de spelers van Drechtstreek was dit een streep door de rekening en omdat er nogal wat twijfel bestond over de toegekende strafschop liepen de gemoederen even stevig op. Dat leverde doelman Timo Epping, die daarvoor enkele prima reddingen had verricht, een gele kaart op omdat hij duidelijk liet horen dat hij zich oneerlijk behandeld voelde. Toen Andro Franca ruim vijf minuten later ook nog de 2-0 scoorde, ditmaal door een slecht weggewerkte bal in de Drechtstreek defensie zag het er plotseling somber uit.
 
Ondanks deze tegenvallers kwam de ploeg fel terug uit de kleedkamer en direct na aanvang van de tweede helft scoorde Chris Koremans met een fraai doelpunt de 2-1. Een kwartier later was het de mee naar voren gekomen Leon van Dalen die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Toen het er op begon te lijken dat beide ploegen met een punt tevreden zouden moeten zijn, was het Soufiane Auragh die voor Heerjansdam uit een corner van dichtbij de 3-2 in kon tikken.
 
Ondanks deze tegenvaller bleef Drechtstreek knokken voor een punt en drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd was het opnieuw Leon van Dalen die in kon schieten en die daarmee de stand op 3-3 bracht. Toen Ruben Timmermans ook in de blessuretijd ook nog de winnende 3-4 in kon schieten, was het duidelijk dat het eerste seizoen ooit in de eerste klasse een vervolg gaat krijgen. 
 
Met nog twee wedstrijden te gaan en 34 wedstrijdpunten zal het afwerken van de competitie hiermee een stuk relaxter verlopen voor de mannen van John den Dunnen. Komende zaterdag volgt nog de thuiswedstrijd tegen Terneuzense Boys, met 15 punten al gedegradeerd is. De competitie wordt op 11 mei afgesloten met de uitwedstrijd tegen de nummer twee op de ranglijst, LRC Leerdam.    
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.