Koning Willem I overhandigt cheque Willem IV rally aan Quintis Ristie

29 april 2013 door Hennie van der Zouw
Koning Willem I overhandigt cheque Willem IV rally aan Quintis Ristie

ALBLASSERWAARD – Afgelopen zaterdag 27 april organiseerde Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier de Willem IV rally, waarvan de opbrengst geheel ten goede is gekomen aan het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. 

Na de lunch in Il Mercato en een behendigheidsproef startten de deelnemers in een variëteit aan auto’s vanaf een echt startpodium om hun route te rijden met behulp van het roadbook. Halverwege de route was een pitstop met een hapje en een drankje en de volgende behendigheidsproef. De bestuurder werd geblinddoekt en op de aanwijzingen van de navigator moest deze achteruit in een parkeervak parkeren. Op de centimeter nauwkeurig werd beoordeeld of de proef geslaagd was. Het teamwork tussen navigator en bestuurder werd hierbij behoorlijk op de proef gesteld, maar leidde ook tot hilarische taferelen. 
 
Met de volgende scorekaart en een bon van de McDonalds konden de teams daarna hun route vervolgen langs de slingerende dijken van de Alblasserwaard. Eindpunt was restaurant Willaerts in Papendrecht, waar onder het genot van een heerlijk diner de prijsuitreiking en de overhandiging van de cheque aan het Ronald Mc Donalds Huis Sophia Rotterdam plaats vond. 
 
Winnaars van de eerste editie van deze rally waren het echtpaar Petra en Ad Verdoorn uit Sliedrecht, die naast de winnaarsbeker ook een wisselbeker in de wacht sleepten. Deze mogen zij volgend jaar opnieuw verdedigen. De tweede prijs ging naar het team Van Kalken – Van Dijl. De derde prijs sleepten team Van Bosveld Heinsius – Forger in de wacht. De Haantje De Voorste prijs werd gewonnen door team Schouten - Oudshoorn. 
 
De actie leverde € 5.005,00 op voor het Ronald McDonald Huis Sophie Rotterdam. Speciaal voor de gelegenheid kwam Erik Koningsberger als Koning Willem I naar Papendrecht om de cheque van de Willem IV rally te overhandigen aan Quintis Ristie als ambassadeur van het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam en Jolanda van den Hurk, vrijwillger bij het Huis. Het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam is voor een belangrijk deel afhankelijk van donaties om ervoor te zorgen dat ouders en broertjes en zusjes in de buurt kunnen zijn van ernstig zieke kinderen. Quintis is dan ook zeer verheugd met de opbrengst.
 
 
Meer foto’s van de Willem IV rally: www.willemiv-rally.nl
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.