Willem IV Rally ten behoeve van Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

23 april 2013 door Hennie van der Zouw
Willem IV Rally ten behoeve van Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

ALBLASSERWAARD - Op pre-Koningsdag zaterdag 27 april aanstaande – juist voor het feestgedruis van Koninginnedag losbarst – organiseert Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier de eerste Willem IV rally, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. 

De rally heeft anders dan de naam misschien doet vermoeden niets met snelheid te maken. Waar het om gaat is behendigheid, inzicht en je hersens gebruiken. Via de aanwijzingen in een roadbook rijden de deelnemende teams een landelijke route over de slingerende dijken en langs de uitgestrekte weilanden die onze Alblasserwaard rijk is. Een deelnemend team bestaat uit een bestuurder en een navigator en onderweg zal het teamwork van die twee behoorlijk op de proef worden gesteld. 
 
Na een heerlijke lunch zullen rond 13.30 uur op het Marktplein in het centrum van Papendrecht naar verwachting hilarische momenten zich openbaren als de bestuurder en de navigator hun samenwerking moeten laten zien tijdens de eerste klassementsproef. Vervolgens duiken de deelnemers de polder in om halverwege te pauzeren in hopelijk een heerlijk lentezonnetje. Tijdens de pitstop wordt een hapje en een drankje verzorgd, waarna met frisse moed het tweede deel van de rally zal beginnen met opnieuw een behendigheidsproef. De route zal zich daarna vervolgen langs de hoger gelegen gebieden aan één van de rivieren om te eindigen bij een restaurant op een mooie locatie aan het water. Daar zal het diner voorafgegaan worden door de prijsuitreiking, want uiteraard kent de dag ook een competitief aspect. 
 
De gehele opbrengst van de Willem IV rally gaat naar het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Dit goede doel is voor een belangrijk deel afhankelijk van donaties om ervoor te zorgen dan ouders en broertjes en zusjes in de buurt kunnen zijn van ernstig zieke kinderen en men is dan ook zeer content met dit initiatief. 
 
De naamgeving en de datum van het evenement in 2013 is een knipoog naar 200 jaar Koninkrijk en de verjaardag van prins Willem Alexander. Dat dit ook het jaar zou worden van de troonswisseling maakt de datum en de naam des te specialer, maar was niet voorzien. Uiteraard zal tijdens de rally aan de geschiedenis én de troonswissel wel de nodige aandacht worden besteed, waarbij de “knipoog terug” van onze  kroonprins met de deelnemers zal worden gedeeld. 
 
Meer informatie over de Willem IV rally en aanvragen tot deelname: www.willemiv-rally.nl en info@willemiv-rally.nl.
 
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.