Zappers maken eigen straatje schoon voor Koninginnedag

23 april 2013 door Hennie van der Zouw
Zappers maken eigen straatje schoon voor Koninginnedag

PAPENDRECHT - Enkele weken terug, op de landelijke dag 'Nederland DOET' kregen bewoners een aanvraagformulier om zich in te schrijven als vrijwilliger om de eigen straten / wijken schoon te houden. Als je dat ging doen dan was je een ZAP(per).

Verschillende mensen hebben zich toen ingeschreven, sommigen omdat ze het toch al deden en er nu de gemeente van op de hoogte wilden stellen.
 
De aangemelde straten en wijken worden dan door de gemeente in kaart gebracht en geregistreerd, zodat ze een beetje op de hoogte zijn van de ' schone wijken' en zodat ze waar nodig daar zelf nog aandacht aan kunnen besteden, omdat de bewoners het zelf niet doen. Scheelt toch een hoop geld.
 
Een enkeling is vandaag al even zijn stukje schoon wezen maken - in voorbereiding op 30 april (en ook omdat het nodig was).
 
Misschien kan dit artikeltje mensen nog even een aanzet geven om ook hun straat of wijk een beetje op te gaan ruimen en vooral ook schoon te houden.
 
Al maak je maar een klein stukje schoon. Alle beetjes helpen. Maar bij het schoonmaken van het stukje van de rotonde Ketelweg tot aan de Geulweg vulde een van de schoonmakers toch al snel een zak vol met vuil. (Zie foto)
 
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.