Lijst Lammers gaat motie over blootreclames indienen

22 april 2013 door Hennie van der Zouw
Lijst Lammers gaat motie over blootreclames indienen

PAPENDRECHT - Donderdag 25 april gaat de Lijst Lammers een motie indienen met de strekking het verzoek nader te onderzoeken of de blootreclames van de bushokjes afkunnen en verboden kunnen worden in de publieke ruimte.

Lammers: "Wethouder Scheurwater (CU) heeft de bushokjes met blootreclames in zijn portefeuille. Hij is er voorstander van geen blootreclames op bushokjes te hebben, maar de CU fractie in de Raad is misschien van mening dat er toch wat steviger op gestuurd zou kunnen worden? Bij niets doen keren de blootreclames incidenteel terug op de bushokjes".
 
Scheurwater (en het college) verschuilen zich, volgens Lijst Lammers, achter een contract met een extern bedrijf. Ze nemen de blootreclames eigenlijk op de koop toe. Want de bushokjes worden met reclamegelden door het bedrijf in kwestie, CBS Outdoor, geëxploiteerd. Zo kost het de gemeente minder geld, zo is de redenering, dan als het 'eigen' gemeentelijke bushokjes zouden zijn. Maar moeten de kosten hier leidend zijn, dat is de vraag?
 
Ruud Lammers stelt zich nog een andere vraag is: "moet een wethouder die er namens de ChristenUnie zit wel meewerken aan blootreclames op bushokjes. Meewerken zoals hier bedoeld in de passieve zin van het woord betekent immers ook verder niks doen om het tegen te gaan. Dat is ook een vorm van meewerken.
 
Verder is Ruud Lammers geïnteresseerd in hoe het CDA zich in deze op zal gaan stellen. Hopelijk leidt dit tot een interessant debat.
De SGP-fractie heeft al aangegeven de motie mede in te willen dienen.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.