PKC Nederlands kampioen in de zaal

21 april 2013
PKC Nederlands kampioen in de zaal

PAPENDRECHT - Op zaterdag 20 april speelde PKC de finale van het zaalseizoen in een volle Ahoy.
PKC begon nerveus aan de wedstrijd en kwam niet tot scoren, o.a. een gemiste strafworp: Fortuna profiteerde en liep al snel naar een 0-4 voorsprong. Suzanne Struik, back in AHOY, tekende de eerste score van de Papendrechters vervolgens aan: 1-4, waarna Lara Boonstoppel voor de 2-4 zorgde en de wedstrijd ook voor PKC was begonnen.

Fortuna had overwicht in de rebound in deze fase, waardoor PKC niet echt kon bijkomen en Fortuna liep zelfs naar 2-7 uit. Aanleiding dus tot een Timeout voor het trainerskoppel uit Papendrecht, waarna PKC langzaam kon aansluiten: 4-7 en 5-7 halverwege de eerste helft. Rutger Sijstermans zorgde voor de 6-7 en bracht PKC daarmee weer helemaal terug in de wedstrijd.

Langzaam greep PKC het initiatief, het onderschepte vaker de bal in de verdediging en begon ook in de rebound wat beter te functioneren. Bij 8-8 was er weer evenwicht, na een fantastische omdraaibal van Danny den Dunnen. Met nog vijf minuten op de klok, bij 9-9, mistte PKC de kans op voorsprong middels een strafworp, waardoor Fortuna haar kans greep: 9-10. Vlak voor rust bracht Nadhie den Dunnen PKC weer langszij: 10-10.
Rust in AHOY dus met evenwicht in in de scores.

11-10 na twee minuten spelen in het tweede deel bracht PKC voor het eerst in deze finale op voorsprong, waarna er een heel rommelige fase van beide kanten volgde en er minuten lang niet werd gescoord. Barry Schep bracht het scoren weer op gang met de 11-11, waarna de Delftenaren weer op voorsprong wisten te komen: 11-12. Weer werd het gelijk door een buzzerbeater van Laurens Leeuwenhoek: 12-12.

De wedstrijd leek vervolgens langzaam in het voordeel van de Papendrechters te gaan kantelen: het kreeg meer grip en rebounds en via Lara en Rutger werd het ineens 14-12. Fortuna kwam weer terug bij 14-13. Het gaatje werd weer twee door Laurens: 15-13 maar Barry Schep counterde direct: 15-14, waarna Suzanne Struik weer de 16-14 aantekende. Verder uitlopen lukte niet... 16-15...en toch weer 17-15 via Mady. Nog minder dan tien minuten was er toen nog maar te spelen. 17-16 door Barry Schep met nog acht minuten te gaan. De spanning groeide en groeide... de laatste vijf minuten gingen in bij 17-17 door Barry Schep.

Bij PKC lukte het scoren niet meer, Marcel Segaar lukte dat wel: 17-18. Direct weer antwoord via Danny den Dunnen: 18-18. Via een strafworp kwam Fortuna weer op voorsprong, maar Richard Kunst tekende weer voor de gelijkmaker: 19-19 met nog drie minuten te spelen... nog twee minuten.... 20-19 via een doorloopbal van Mady met nog maar één tel op de schotklok... nog één minuut te spelen....rebound voor PKC... dit moet de beslissing zijn... nog dertig seconden...Toch nog de laatste kans voor Fortuna...mis.

20:45 uur: PKC is de nieuwe LANDSKAMPIOEN.

Tranen bij Ben Crum, hij wordt door iedereen geknuffeld, want zijn eerste zaaltitel is dan toch een feit.
Volgend jaar speelt PKC dus in de Europacup, ook ook nog eens in eigen hal.

Foto: Peter Besemer
Tekst: Ton de Vries

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.