PKC naar de finale in AHOY na spannende derde playoff

17 april 2013

PAPENDRECHT - In een bomvolle en zeer sfeervolle PKC-hal werd het deze dinsdagavond een geweldig titanen gevecht tussen twee ploegen, die elkaar geen duimbreedte wilden toegeven. Vanaf het begin signaal was er felle strijd en een gigantische inzet en daardoor werd het een fantastische wedstrijd, waarvan iedereen moet hebben genoten. De P-side was al vroeg gevuld en met vlaggen en tromgeroffel werd vooraf al alle steun geboden aan PKC.

Blauw Wit kwam het beste uit de startblokken en net als afgelopen zaterdag keek PKC vrij snel tegen een achterstand aan. Na vijf minuten stond het 0-3, zonder dat PKC nog in de wedstrijd was gekomen. Alle pogingen liepen snel mis op een scherp verdedigend Blauw Wit. Het werd dus opnieuw achtervolgen voor de Papendrechters en net als afgelopen zaterdag lukte dat: na acht minuten spelen stond er weer evenwicht op het scorebord bij 4-4. Tot 9-9 ging het vervolgens gelijk op, waarbij Blauw Wit wel steeds als eerste op voorsprong wist te komen.

Het was voortdurend genieten van de felle strijd en prachtige acties, terwijl in beide kampen de spanning groot bleef. Weer kwam Blauw Wit op een klein verschil bij 9-11 en weer moest PKC/Hagero veerkracht tonen. En wie anders dan Mady Tims en Suzanne Struik namen daarin het voortouw: Mady voor de 10-11 en daarna Suzanne 2x op rij voor 12-12. PKC/Hagero zat op dat moment in een flow, terwijl het aan Amsterdamse zijde minutenlang stil viel in scorend opzicht. Met nog slechts twee minuten tot de rust, stond er ineens 16-12 op het bord en leek PKC de overhand te gaan nemen. Tot de rust werd er daarna niet meer gescoord.

Wie dacht dat Blauw Wit was uitgeteld, kwam na de rust bedrogen uit. Nu had PKC last van minutenlang niet scoren en zo kwamen de Amsterdammers snel en makkelijk weer terug tot 16-16. De wedstrijd leek opnieuw te moeten gaan beginnen, al was er wel al erg veel energie verspeeld. En dat was in het voordeel van het jeugdige PKC, dat counterde en ineens weer wist uit te lopen naar 19-16 en 21-18 met nog een kwartier op de klok. De spanning in de hal liep naar een hoogtepunt, doordat Blauw Wit onder aanvoering van Marc Broere zich weer wist terug te knokken in de wedstrijd om bij 22-21 weer aansluiting te krijgen.

In de slotfase liep PKC weer naar een verschil van drie met nog acht minuten (24-21) waarna Blauw Wit probeerde een beslissing te forceren. Het kwam één minuut voor tijd, bij 25-24 weer bijna langszij, kreeg nog kansen op de gelijkmaker, maar de verdedigende druk van de zijde van PKC bleek te groot. Het werd niet meer gelijk en met nog maar minder dan een minuut werd naar de enige overgebleven optie gegrepen: overtreding maken en hopen op een misser en in balbezit komen. Dat lukte niet.... wel kreeg PKC vanwege een overtreding nog een strafworp, die koel door Laurens Leeuwenhoek werd benut.

PKC wint in een fantastisch spannende wedstrijd (absolute propaganda voor hoe korfbal kan en moet zijn) uiteindelijk met 26-24 en staat a.s. zaterdag wederom in de finale in AHOY. Een verdiende finale plek, na een prachtig Korfballeague seizoen, met soms wel een wat mindere fase, maar wel met een stabiel niveau.

Voor velen verrassend, kwam uit Delft het bericht, dat Fortuna deze avond aan Koog/Zaandijk geen enkele kans liet. Met 27-21 werden de Koogers afgeserveerd deze avond, na de hele wedstrijd achter de feiten aan te hebben gelopen.

Aanstaande zaterdag dus een finale tussen Fortuna en PKC, terwijl Koog/Zaandijk en Blauw Wit om de 3e en 4e plaats mogen strijden.
Daarvoor is er de finale van de A-Junioren tussen PKC A1 en Dos'46 A1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.