PKC wint 7e zaaltitel in Ahoy

21 maart 2005
PKC wint 7e zaaltitel in Ahoy

PAPENDRECHT - In een bomvolle sporthal Ahoy in Rotterdam is PKC sinds afgelopen zaterdag 19 maart weer zaalkorfbalkampioen van Nederland. De laatste keer dat het zaalkampioenschap werd binnengehaald was in 2001. De finales in 2002, 2003 en 2004 werden helaas verloren. Maar toch heeft PKC inmiddels een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in het zaalkorfbal. Met de 7e titel staat PKC ruim bovenaan lijstje met meest gewonnen zaaltitels van Nederland. De laatste 9 jaar werd 8 keer de finale gehaald.

De zege werd binnengehaald ten koste van Dos'46 uit Nijeveen. De trainer Steven Mijnsbergen die dit jaar debuteert als trainer bij PKC is, heeft hiermee gelijk een goed debuut op zijn naam staan.
PKC begint voortvarend en staat na 3 minuten spelen met 2-0 voor door doelpunten van Mady Tims en Bart de Wit, terwijl verdedigend de deur goed op slot werd gezet. Daarna loopt PKC/Café Bar makkelijk weg van de Nijeveners, die geen moment in de buurt van de Papendrechters konden komen. Bij een stand van 11-4 werd er gerust. Na rust kon Dos'46 iets beter partij bieden, maar liep PKC toch iets verder uit en won de wedstrijd vrij eenvoudig met 21-11.

Na een fantastische wedstrijd, waarin André Simons 7x scoorde en een belangrijk aandeel in de Papendrechtse overwinning had, kreeg hij kort voor tijd een publiekswissel. Heel Ahoy ging staan en applaudisseerde voor de korfballer van de eeuw, die onder tranen het veld verliet. Het was dan ook de laatste wedstrijd die André in Ahoy heeft gespeeld, want hij kondigde zijn afscheid als speler aan.

Ook het A1-team van PKC speelde de zaalkorfbalfinale. Het team van Kees Vink bleek helaas net niet opgewassen te zijn tegen Dalto A1: 13-15.

's Avonds werd er nog flink doorgefeest in de eigen PKC-hal. Vanaf 2 april moet PKC weer aan de bak voor het 2e deel van de veldcompetitie, de derby tegen Deetos uit Dordrecht.

De PKC-fans zijn er al helemaal klaar voor...

De A1 junioren van PKC mogen toch trots zijn op de 2e plaats.
De hoofdmacht van PKC is oppermachtig tegen DOS'46
En "natuurlijk" is ook Erica Terpstra weer van de partij...
De trotse winnaars. En de man van de wedstrijd André Simons die de beker omhoog mag houden.
André staat nog even de pers te woord.
© fotografie: Ron Tiben
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.