PKC A1 prolongeert landstitel na verlenging

23 april 2012
PKC A1 prolongeert landstitel na verlenging

PAPENDRECHT - PKC A1 begon voortvarend en kwam 0-2 voor, een voorsprong die tot halverwege de eerste helft kon worden vast gehouden. Toen wist Dalto A1 ineens het gat te dichten (6-6) en daarna voorsprong te nemen, welke naar 9-6 werd opgebouwd. Even leek PKC A1 te wankelen, maar knokte zich knap terug en bij 9-9 twee minuten voor tijd was er weer evenwicht. De rust leek bij 10-10 te komen. Net voor tijd wist Sanne van afstand PKC A1 weer op voorsprong te krijgen: ruststand 10-11. 
PKC A1 begon sterk aan de tweede helft en nam weer een mooie voorsprong: 11-14 en na 10 minuten in de tweede helft 14-18. 

Het pleit leek op dat moment beslecht. In de volgende tien minuten knokte de ploeg uit Driebergen zich knap terug, mede doordat PKC A1 lang niet meer tot scoren wist te komen en bij 19-19 kort voor tijd kon de wedstrijd eigenlijk weer opnieuw beginnen. De eindstand 20-20 betekende verlengen.

In de eerste vijf minuten verlenging werd er niet gescoord. Een tweede verlenging met golden goal was dus nodig om de winnaar te bepalen. Een een zinderende slotfase, waarin het spel heen en weer golfde, was het Julia Hubers, "het kleine PKC-ertje" die de winnende treffer kon doen aantekenen: 20 - 21.

PKC A1 prolongeert haar titel. Opnieuw Nederlands Junioren Kampioen !

Foto: Peter Besemer
http://klik.besemer.info

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.