Inzameling oud papier op nieuwe manier

16 april 2013
Inzameling oud papier op nieuwe manier

PAPENDRECHT - In het najaar van 2013 verandert de inzameling van oud papier in Papendrecht. Vanaf september 2013 wordt oud papier huis aan huis ingezameld als u een papiercontainer heeft. Vrijwilligers van instellingen (sportverenigingen, scholen, kerken) die nu met eigen middelen papier ophalen, kunnen dan maandelijks gebruikmaken van een inzamelwagen van HVC. De instellingen ontvangen hiervoor een vergoeding.

Papendrecht wordt ingedeeld in 14 wijken, waarbij instellingen het oud-papier uit 1 of meerdere wijken kunnen ophalen. Instellingen die nu al veel oud papier ophalen, krijgen meer wijken toebedeeld dan instellingen die gemiddeld minder papier ophalen.

Huishoudens die nu een grijze en/of groene container hebben, krijgen gratis een papiercontainer (grijs met blauw deksel). Huishoudens die geen papiercontainer kunnen of willen plaatsen, kunnen hun papier straks kwijt bij ondergrondse papiercontainers op diverse milieuparkjes.

Huisvuilinzamelaar HVC biedt de vrijwilligers een cursus aan. Ze ontvangen ook een certificaat ten teken dat zij aan alle (veiligheids)eisen voldoen.  Inwoners die een brief hebben ontvangen van de gemeente, maar een papiercontainer niet op prijs stellen, kunnen deze weigeren door de antwoordkaart op te sturen naar HVC. De antwoordkaart moet uiterlijk 22 april bij HVC binnen zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.