PKC verliest van Blauw-Wit en krijgt nog 1 kans

15 april 2013
PKC verliest van Blauw-Wit en krijgt nog 1 kans

PAPENDRECHT - In een bomvolle PKC-hal op de Oostpolder was het zaterdag 13 april de vraag of PKC vandaag al de stap naar de AHOY-finale zou kunnen maken, na de winst van de Papendrechters verleden week in Amsterdam.

Blauw Wit was deze zaterdag niet naar Papendrecht gekomen om zonder slag of stoot de weg naar AHOY voor PKC open te zetten. Vanaf het begin werd er met veel elan en fysieke inzet gestreden om elke bal en dat bracht de Amsterdammers al vrij snel op een voorsprong. Via 1-1 en 2-2 liepen de Blauw-Witters naar 2-4 uit. PKC kon weer aansluiten bij 4-4, waarna het gelijk opging tot 9-9. Daarna kwam het voordeel weer bij de Amsterdammers, eerst één, toen twee en even later drie verschil: 10-13. De Papendrechters probeerden weer aan te sluiten, kwamen tot 12-13, maar werden toen opgevangen door BW: 13-15. Bij rust stond er 15-17 op de teller.

Ook de tweede helft begonnen de Amsterdammers fanatiek en 2x Gerald van Dijk bracht het verschil op vier: 15-19. Het duurde vervolgens vrij lang voordat PKC weer kon bijtrekken, wat bij 20-20 en 21-21 geschiede, met nog een kwartier op de klok. Waar het publiek een mogelijke ommekeer verwachtte, waren het opnieuw de Amsterdammers die koel naar een nieuwe voorsprong toe werkten. Via 23-25 en 23-26 begon een fase met veel blessure behandelingen en onrust. PKC kon zich niet meer hervinden en bleef achter de feiten aanlopen. Eindstand 25-28.

Een knappe overwinning van de Amsterdammers in het hol van de leeuw, waardoor er dinsdag 16 april een derde en beslissende wedstrijd gespeeld zal moeten worden om te beslissen wie er naar de finale in AHOY mag.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.